Bulvár

Koktéltippek szilveszterre

Koktéltippek szilveszterre

2014. december 31., szerda
Koktéltippek szilveszterre
koktel_udito_nyar

A koktél nem burzsuj dolog, mutatósabb bármely kerítésszaggató pálinkáknál, ráadásul könnyebben elkerülhető vele a "fejlövés". Habár 2015-öt egyből hosszú hétvégével indítjuk, jobb elkerülni a hosszúra nyúlt másnapot.

A koktél jellemzően kevés alkohol és sok gyümölcs keveréke, egy designos hosszú pohárban pedig még azok is össze tudnak löttyinteni valami finomat, akik nem

Lajsz Andrásnál

tanultak. Íme néhány recept, amelyhez elég csak a bárszekrényig menni, s beszerezni néhány litert a gyümölcslevek közül. A következő tippek egy személyre szólnak.

Rosie - a dögös vörös

- 4 ck Campari - 1 cl narancslikőr - 8 cl grapefruit - pezsgő Az első három alapanyagot hosszú pohárba öntjük, megkeverjük, majd pezsgővel felöntjük, utána narancskarikával, esetleg koktélcseresznyével díszítjük.

Casablanca - a romantikus álmodozó

- 3 cl vodka - 1 cl tojáslikőr - 2 cl citromlé - 4 vl narancslé Az összes hozzávalót shakeben összekeverjük, majd tört jéggel félig megtöltött pohárba szűrjük és narancskarikával díszítjük.

Mermaid - a karcsú sellő

- 2 cl gin - 2 cl bianco vermut - 2 cl Curacao Blue - narancs vagy grépfrút üdítő Az italokat a jégkockákkal félig töltött pohárba öntjük és felöntjük az üdítőkkel. Citromszelettel és narancs héjából vágott spirállal cicomázzuk.

Holiday egg nog - a tojásos csók

- 4 cl whiskey - 2 cl fehér rum - 1 kávéskanál cukor - 8 cl tej - 1 tojássárgája Az alapanyagokat a tej kivételével shakerben, nagy jégkockákkal gyorsan és erősen összerázzuk, majd pohárba szűrjük és felöntjük a hideg tejjel. Végül a tetejére szerecsendiót reszelünk. Ennek a koktélnak az a különlegessége, hogy forrón is készíthetjük, ilyenkor mindössze annyit változtassunk, hogy forró tejet öntsünk a keverékhez. http://www.youtube.com/watch?v=as3arQn1X2Y

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.