Vendégeket vár? A családi receptekből már untig elege van a rokonoknak? Ezúttal az őszi hónapok két sztárjával, a rókagombával és a körtével játszottunk. Íme néhány ínycsiklandó recept az asztalra!
Hozzávalók:
- 20 dkg rókagomba - 2 db sárgarépa - 2 fej vöröshagyma - 1 csokor petrezselyemzöld - 2-3 db burgonya - 15 dkg kolozsvári szalonna - só ízlés szerint - bors ízlés szerint - fűszerpaprika ízlés szerint - 2 ek olaj - 1 ek finomliszt - ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk és egy hőállótálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, elkezdjük sütni. Mikor már szépen megpirultak hozzáadunk egy kanál lisztet, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel, ezután vízzel felöntjük. A leveszöldségeket: a répát, a petrezselymet és a krumplit összedaraboljuk és beletesszük a levesünkbe. A rókagombát szépen megmossuk, megtisztítjuk, majd leöntjük forró vízzel, amibe teszünk némi cukrot, így tesszük a levesbe. Addig főzzük míg jó puhák lesznek a hozzávalók, majd lisztből vízből és tojásból galuskát készítünk és beleszaggatjuk a levesünkbe.
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj - 25 dkg tehéntúró - 5-5 dkg trappista és füstölt reszelt sajt - friss petrezselyem - só - fehérbors - 2-4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk. A túrót, a sajtot, az összevágott friss petrezselymet és a fűszereket összekeverjük, ezzel megtöltjük a hússzeleteket. Felgöngyöljük a húsokat, azonban ha nem maradna meg a formája, úgy fogpiszkálóval összetűzzük őket majd bepanírozzuk és kisütjük. Köretnek készítsünk hozzá a petrezselymes krumplit.
Hozzávalók:
- 9 körte - 6 evőkanál cukor - 1 csomag vaníliás cukor - 6 tojás - 6 púpozott evőkanál liszt - 1 csomag sütőpor - csipet só
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgájukat összekeverjük vaníliás cukorral és cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, apránként belekeverjük a már meglévő keverékünkhöz. A tésztamassza felét kivajazott lisztezett sütőformába tesszük, rászórjuk a meghámozott körtekarikákat, utána ráöntjük a tészta másik felét. 200 fokon aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.