Bulvár

Rókagombalevestől a körtés piskótáig

Rókagombalevestől a körtés piskótáig

2014. november 24., hétfő
Rókagombalevestől a körtés piskótáig
foz_etel

Vendégeket vár? A családi receptekből már untig elege van a rokonoknak? Ezúttal az őszi hónapok két sztárjával, a rókagombával és a körtével játszottunk. Íme néhány ínycsiklandó recept az asztalra!

Rókagombaleves

Hozzávalók:

- 20 dkg rókagomba - 2 db sárgarépa - 2 fej vöröshagyma - 1 csokor petrezselyemzöld - 2-3 db burgonya - 15 dkg kolozsvári szalonna - só ízlés szerint - bors ízlés szerint - fűszerpaprika ízlés szerint - 2 ek olaj - 1 ek finomliszt - ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk és egy hőállótálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, elkezdjük sütni. Mikor már szépen megpirultak hozzáadunk egy kanál lisztet, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel, ezután vízzel felöntjük. A leveszöldségeket: a répát, a petrezselymet és a krumplit összedaraboljuk és beletesszük a levesünkbe. A rókagombát szépen megmossuk, megtisztítjuk, majd leöntjük forró vízzel, amibe teszünk némi cukrot, így tesszük a levesbe. Addig főzzük míg jó puhák lesznek a hozzávalók, majd lisztből vízből és tojásból galuskát készítünk és beleszaggatjuk a levesünkbe.

rokagomba

Túróval töltött karaj

Hozzávalók:

- 8 szelet karaj - 25 dkg tehéntúró - 5-5 dkg trappista és füstölt reszelt sajt - friss petrezselyem - só - fehérbors - 2-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk. A túrót, a sajtot, az összevágott friss petrezselymet és a fűszereket összekeverjük, ezzel megtöltjük a hússzeleteket. Felgöngyöljük a húsokat, azonban ha nem maradna meg a formája, úgy fogpiszkálóval összetűzzük őket majd bepanírozzuk és kisütjük. Köretnek készítsünk hozzá a petrezselymes krumplit.

toltott_karaj

Körtés piskóta

Hozzávalók:

- 9 körte - 6 evőkanál cukor - 1 csomag vaníliás cukor - 6 tojás - 6 púpozott evőkanál liszt - 1 csomag sütőpor - csipet só

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgájukat összekeverjük vaníliás cukorral és cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, apránként belekeverjük a már meglévő keverékünkhöz. A tésztamassza felét kivajazott lisztezett sütőformába tesszük, rászórjuk a meghámozott körtekarikákat, utána ráöntjük a tészta másik felét. 200 fokon aranybarnára sütjük.

korte_torta_sutemeny

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.