Bulvár

Katicák fogadtak kistestvérnek zsiráfokat + FOTÓK

Katicák fogadtak kistestvérnek zsiráfokat + FOTÓK

2013. május 14., kedd
Katicák fogadtak kistestvérnek zsiráfokat + FOTÓK
zsiraf_ovodasok23_gs

Már egy hete a vadaspark zsiráfjainak az örökbefogadására készültek a Hajnóczy Utcai Óvoda Katica csoportjába járó gyerekek, akik répával is kedveskedtek az állatoknak.

A Katica csoport minden tagja zsiráfos kitűzővel érkezett a vadasparkba kedden délelőtt, illetve csemegével is készültek a gyerekek, répát hoztak magukkal, amit a három zsiráfnak adtak oda. Megnézték azt is, hogy hol alszanak az állatok, sőt még egy mondókával is készültek a jeles alkalomra. „Ajándékba kaptuk ezt az élményt egy támogatónktól, erre a különleges alkalomra már egy hete készültünk” – tudtuk meg

Pozsár Évától

, a Hajnóczy Utcai Óvoda tagóvoda-vezetőjétől. Projekthetet is hirdettek az intézményben, ennek keretében mindent gyűjtöttek, ami a zsiráfokkal kapcsolatos. Összeállítottak egy kiállítást is, a tárgyak mellett a gyerekek képeket is festettek. „Mi most kistestvérekké fogadtuk a zsiráfokat, nem szülők akarunk lenni, így a három zsiráf egy évre Hajnóczy Utcai Óvodások lett” – tette hozzá. A Hajnóczyba járó gyerekek rendszeresen járnak a vadasparkba, és természetesen a most örökbefogadott zsiráfokat is többször meg fogják látogatni. Pozsár Évától megtudtuk, amíg nem voltak zsiráfok a vadasparkban, addig a szurikáták voltak a legnépszerűbbek az ovisok körében, most a zsiráfok, illetve a pingvinek érdeklik őket a legjobban. „Az örökbefogadás egy évre szól, s érdemes tudni, hogy egy állatot akár többen is örökbe fogadhatnak” – tájékoztatott

Veprik Róbert

. A vadaspark igazgatója portálunknak elmondta, a zsiráf igen népszerű, jelenleg is több örökbefogadója is van. „Amikor a gyűjteményt bővítjük, akkor mindig megkérdezzük az embereket is, hogy mit szeretnének látni a vadasparkban. Arra is törekednünk kell, hogy olyan címerállata legyen a vadasparknak, amit a gyerekek a szívükbe zárnak. Egyik ilyen állatunk a zsiráf, hiszen népszerű mesékben is szerepelt, ezért jobban érdeklődnek iránta a gyerekek” – magyarázta. Most a fókák és pingvinek is nagy kedvencnek számítanak az örökbefogadók körében. Veprik Róbert elmondta, az örökbefogadásokból jelentős bevételük van minden évben, s ezeket az összegeket mindig a vadaspark bővítésére, szépítésére, illetve az állatokra fordítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.