Bulvár

Jelentős belvíz-elvezetési gondokat oldhat meg Székkutas

Jelentős belvíz-elvezetési gondokat oldhat meg Székkutas

2012. november 25., vasárnap
Jelentős belvíz-elvezetési gondokat oldhat meg Székkutas

Megoldódhat a több évtizedes bel- és csapadékvíz-elvezetési probléma a Csongrád megyei Székkutason: a település csatornahálózata mintegy 65 millió forintból újulhat meg, egy uniós pályázati támogatásnak köszönhetően - közölte a település polgármestere az MTI-vel.

Szél István

(Fidesz-KDNP) elmondta: a jövő ősszel kezdődő beruházás során nyíltszelvényű, földmedrű és burkolt gravitációs csatornákat építenek ki több mint 3 ezer méter hosszúságban, mérsékelve a belvízveszélyt. A beruházás közvetlenül 44 lakóingatlant és 132 embert érint, költségéből 90 százalék uniós támogatás. A település vezetője felidézte: 2010 telén és 2011 tavaszán, Székkutason és a települést övező földterületeken rendkívüli mértékben felgyűlt a belvíz, amely komoly veszélyt jelentett több lakóépületre, az abban élőkre, valamint jelentős károkat okozott a mezőgazdaságból élők számára is. Csak a közösség összefogásának, a felajánlásoknak, és a közös munkának köszönhetően sikerült megvédeni több székkutasi otthont, máshol azonban a legnagyobb erőfeszítések is csupán arra voltak elegendőek, hogy csökkentsék a belvíz okozta károk mértékét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.