Bulvár

A külföldre utazóknak csak egyharmada köt utasbiztosítást

A külföldre utazóknak csak egyharmada köt utasbiztosítást

2012. május 2., szerda
A külföldre utazóknak csak egyharmada köt utasbiztosítást

Tavaly a biztosítók utasbiztosításból származó díjbevétele 6,3 százalékos növekedéssel elérte a 2008-as 9,5 milliárd forintot, de a külföldre utazóknak még mindig csak az egyharmada köt ilyen biztosítást - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-vel szerdán.

A kiutazók száma évek óta 16 és 17 millió között változik, tavaly - 3,4 százalékos növekedéssel - 16,6 millió főt tett ki. A kiutazók egyharmada tölt több napot külföldön, a kétharmaduk egy napra megy bevásárolni, rokont látogatni. Az utasbiztosításoknál azért fontos a kint tartózkodás ideje, mivel az egynapos utakra szinte senki nem köt biztosítást. Az utasbiztosítók piaca tehát a több napra utazók csoportja, amely tavaly 5,3 milliót tett ki, és ez szinte azonos az utasbiztosítást kötők számával. A MABISZ közleménye megjegyzi, hogy a több napra utazók körében azért magas arányú az utasbiztosítást kötők aránya, mivel a szervezett utaknál tájékoztatást kapnak a biztosításról, sőt általában a szervező meg is köti azt az utas helyett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.