Bulvár

Őszi sörnapok a Mars téren

Őszi sörnapok a Mars téren

2009. szeptember 7., hétfő
Őszi sörnapok a Mars téren

Szeptember 10-13. a Mars téren

A Szegedi Vásár és Piac Kft. szervezésében szept. 10-13. rendezik meg a Mars téri U pavilonban az Őszi sörnapokat, azon a helyen, amely 1991 óta rendszeresen otthont adott ilyen és hasonló rendezvényeknek, fesztiváloknak, koncerteknek.

A hétvégi halfesztivállal zárult a nyári szezon a városban, véget ért a szabadtéri, s a szervezők éppen azért időzítették a sörnapokat a kora őszi időszakra és az iskolakezdésre, hogy ne kelljen megosztani a nézőket, elcsábítani a vendégeket egy másik rendezvényről. A fesztivál abban is különbözik az eddigiektől, hogy a vásár ezen rendezvényével jelentős kedvezményeket és támogatásokat kilátásba helyezve a szegedi vállalkozókat, sörforgalmazókat és –gyártókat szeretné visszaszoktatni a Mars térre. Hasonló bulik alkalmával a vendégek rendre a túl nagy zajra és a beszélgetést elnyomó zenére szoktak panaszkodni. Nos, a szervezők ezúttal erre is gondoltak, beszélgetős rendezvényt ígértek, ahol a családok, de a fiatalok sem fognak unatkozni, miközben minden korosztály megtalálja a saját ízlésének megfelelő színpadot, zenét – mindezt természetesen élőben. Nyilván a sörnapok legnagyobb eseménye, fő vendége lesz a temerini 3+2 zenekar, amely 10 év kihagyás után lép fel ismét Szegeden. Pénteki, több mint 2 órás koncertjük nyilván azokat is megmozgatja, akik nem rajongnak annyira a lakodalmas rockért, meg a „muskátlizenéért.”

Pál Ildikó

rendezvényszervezőtől megtudtuk, hogy szegedi zenekarokat és ifjú tehetségeket is igyekeztek megnyerni az ügynek, továbbá a Magyar Dal Napja alkalmából és annak tiszteletére minden fellépő zenekar 1 órás magyar dalcsokrot állít össze. A sörnapokon spéci igazolványok megvásárlásával sörbírók is lehetünk, és kiválaszthatjuk, rangsorolhatjuk az ízlésünknek leginkább megfelelő „árpalevet”. A sörbírák körében a végén értékes nyereményeket sorsol ki a rendezvény egyik támogatója, és kihirdetik a fesztivál legjobb arany, ezüst és bronz érmes nedűjét is. Az szintén újdonság, hogy a sörgyárak, nagykerek maguk döntik el, melyik termékükkel neveznek be a versenyre. A gasztronómiai kínálat ugyancsak eltér majd a megszokottól: több magyaros étel kerül terítékre, lesz pörkölt, finom libatepertő. libacomb, libamáj, ízletes vaslapos ételek, halak, saláták, a sörök mellett pedig koktélokat is ihatunk. Tizenhét vendéglátós kínálja majd az ínycsiklandozó falatokat, aki pedig rétesre, lángosra, esetleg kürtős kalácsra vágyik, az sem marad éhen. A látogatók kipróbálhatnak néhány extrém sportot és különleges sporteszközt, a gyerekeket pedig szakavatott pedagógusok felügyeletére bízhatjuk a játszósátorban. A szervezők ígérik, nem lesznek hangosak, kellemes, beszélgetős családi rendezvénnyé szeretnék tenni az Őszi sörnapokat, nem pedig turistacsalogató, zajos látványossággá. A rendezvény az első nap 16-tól 24 óráig, az utolsó napon pedig 12-től 24 óráig tart nyitva, szept. 11-én és 12-én viszont 12-től hajnali 2 óráig látogatható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.