Bulvár

Áruházi szarkát fogtak Szegeden

Áruházi szarkát fogtak Szegeden

2009. augusztus 9., vasárnap
Áruházi szarkát fogtak Szegeden

Áruházi szarkát sikerült szombaton lefülelni Szegeden. A kabai férfi értékes italokat próbált elvinni, azokról még az áruvédelmi eszközt is lefeszítette az ugyancsak az áruházban talált csípőfogóval, azonban a három üveg tömény ital túl nehéznek bizonyult, hogy kabátja belső zsebébe rejtse, így kénytelen volt azokat visszatenni. A bevásárlóközpont éber őrei azonban ezt észrevették, és értesítették a rendőrséget - tájékoztatta portálunkat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint kiderült, a férfi nem először próbálkozik ezzel, az elmúlt négy hónapban heti több alkalommal rendszeresen járta az országot, ahol üzletekből, főként bevásárlóközpontokból vitt el különféle élelmiszert, szeszes italt. Ezek többsége nem derült ki, ha pedig mégis, az ellopni kívánt termék értéke nem haladta meg a bűncselekményi értékhatárt, így többnyire csupán szabálysértési eljárás indult vele szemben. Legutóbb ugyancsak Szegeden, egy másik áruházban fülelték le, emiatt is szabálysértési eljárás indult ellene. A férfi egyébként nem ismeretlen a hatóságok előtt, több rendőrkapitányság is folytat vele szemben büntetőeljárást üzletszerűen, vagy dolog elleni erőszakkal, szabálysértési értékre elkövetett lopás gyanúja miatt. Ez azt jelenti, hogy az ellopott tárgyak bár kisebb értékűek, ezt rendszeresen, illetve oly módon teszi, hogy az ellopni kívánt tárgyban, vagy az azt védő felszerelésben, berendezésben kárt tesz. Ezeken kívül több szabálysértési eljárás is folyamatban van ellene. Az is kiderült, hogy a férfi jelenleg munkanélküli, és megélhetését ilyen cselekményekkel biztosítja. A rendőrség kihallgatását követően őrizetbe vette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.