Bulvár

Szmogriadó - péntekig ingyenes a tömegközlekedés Szegeden

Szmogriadó - péntekig ingyenes a tömegközlekedés Szegeden

2009. január 12., hétfő
Szmogriadó - péntekig ingyenes a tömegközlekedés Szegeden

Szegeden az elmúlt két napban a levegőben mért szálló por koncentrációja meghaladta légköbméterenként a 100 mikrogrammos szintet, vagyis a riasztási küszöbértéket, a szennyezés csökkentéséért hétfőtől ingyenesen használható a tömegközlekedés a városban - tájékoztatta az önkormányzat szóvivője az MTI-t.

Vécsey Ágnes

elmondta,

Botka László

polgármester a személygépjármű-forgalom korlátozását nem kívánja elrendelni, mivel a szálló por koncentrációja Szegeden mindössze 20-30 százalékkal haladja meg a riasztási küszöbértéket, szemben más magyar nagyvárosokkal, ahol ez 2-300 százalék. Annak érdekében azonban, hogy a lakosság a saját járműve helyett a közösségi közlekedést vegye igénybe, Szegeden pénteken, január 16-án 24 óráig a város közigazgatási területén belül ingyenes használható a tömegközlekedés. Hétfőtől tilos a város egész közigazgatási területén a szabad téri tűzgyújtást, illetve olyan anyagok égetése, olvasztása, melyek káros anyag kibocsátással járnak. Szintén tilos a gyermekintézményekben - bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban - a gyermekeket a levegőre vinni, illetve nekik bármilyen szabadtéri foglalkoztatást szervezni. A szóvivő közölte, a városban egyetlen mérőállomás van, az átmenő forgalommal leginkább megterhelt, legmagasabb légszennyezettségű területen, a Kossuth Lajos sugárúton. Ezért a polgármester hivatalos levélben fordul az illetékes minisztériumhoz, melyben kéri: még egy mérőállomást szereljenek fel, hogy reálisabb képet lehessen alkotni Szeged levegőjének minőségéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.