Sport

Hiába egykapuzott a magyar válogatott, nem sikerült nyerni a bosnyákok ellen

Hiába egykapuzott a magyar válogatott, nem sikerült nyerni a bosnyákok ellen

Hihetetlen fölényban játszottak a mieink, de a legnagyobb ziccerek is kimaradtak

Kibédi Péter
2024. szeptember 10., kedd
Hiába egykapuzott a magyar válogatott, nem sikerült nyerni a bosnyákok ellen

Az 5-0-ás vereség után előbb a közösségi médiában, majd a meccs előtt a hagyományos szurkolói vonuláson is egyértelművé tették a szurkolók: kiállnak a válogatott mellett. Ismét több ezren vonultak együtt a Puskás Arénába, ahol ugyan nem volt teljes telt ház, de a hangulat nagyszerű volt. A bosnyákokat körülbelül ötszázan kísérték el, lelkesen biztatva a válogatottukat. 

A magyar szurkolók vonulása az Origo élő közvetítésében.

Alaposan felforgatta a szombati németek elleni kezdőcsapatot Marco Rossi. A szövetségi kapitány öt helyen változtatott, a kapuban Gulácsi Péter helyett Dibusz Dénes állt, a védelemben Balogh Botond helyett Botka Endre játszott. A középpályán Nego Loic, Nagy Ádám és Kerkez Milos helyett Bolla Bendegúz, Nikitcher Tamás és Nagy Zsolt kezdett. 

Komolyabb helyzet nélkül pörgött le az első negyedóra. Bár a magyar válogatott többet birtokolta a labdát ellenfelénél, de a játék jobbára a felezővonalnál zajlott. Egy-egy indítással próbálkoztak ugyan, de azok vagy hosszúra sikerültek, vagy bosnyák lábakon kötöttek ki. A 17. percben egy pillanat alatt megélénkült a stadion, Szoboszlai jobb oldali szöglete után Varga Barnabás fejelt remekül kapura, Nikola Vasilj nagy bravúrral ütötte ki a labdát az alapvonalon túlra. Ha nem így tesz a kapuban kötött volna ki. Szűk egy perccel ezután újabb Szoboszai szöglet után a Willi Orbán elől bravúrral fejelték ki a védők a labdát, majd fél perccel később Nagy Zsolt bal oldali, mesteri beadását Varga az ötösről, fejjel szerencsétlenül érte el, amivel az érkező Sallai Rolandot is becsapta. 

A szurkolók ma is kitettek magukért, megállás nélkül bíztatták a válogatottat (Fotók: Csudai Sándor/Mediaworks)

A 24. percben Nagy újabb remek bal oldali beadását az ötös jobb sarkáról a léc alá szerette volna fejelni Varga, de a középre tartó a labdát, kiütötte Vasilj. A 29. percben Szoboszlai végezhetett el szabadrúgást kissé balról, 21 méterre a kaputól, a rövidre tartó labda azonban jóval a kapu fölé szállt. Nem hagyott alább a magyar lendület, egyértelműen az történt a pályán amit a mieink akartak. A 33. percben Sallai 12 méterről, kissé jobbról lőni próbált de inkább passz lett belőle, Varga balról, az ötösről, ballal, bevetődve a kapusba lőtt, nem tudta már irányítani a labdát. 
A 35. percben újabb, jobb oldali Szoboszlai szöglet után Nagy jobbról lőtt kapura 17 méterről, Vasilj bravúros vetődéssel ütötte szögletre a labdát. 

Varga Barnabás többször kapott remek labdát, gólt azonban nem tudott szerezni

 

A második félidőt is agilisan kezdte a magyar válogatott, az első nagyobb helyzetre hét percet kellett várni. Bolla Bendegúz jobbról emelt az ötösre, Varga jobbal középről lőtt kapura, de Ermin Bickacic bevetődve, gyakorlatilag a biztos góltól mentette meg csapatát. Meddő volt a magyar mezőnyfölény, ráadásul a bosnyákok is felbátorodtak és a 60. perc után kétszer is a magyar kapu előteréig jutottak, a meccsen először. A kapura nem voltak veszélyesek. Nem úgy a 65. percen, amikor Edin Dzeko Dárdai mellől a bal alsót vette célba, de Dibusz első védésével biztosan fogta a labdát. Három perccel később Bickacic is bátran lőtt 22 méterről, de középre tartó labda nem okozott gondot a magyar kapusnak.

Becsülettel küzdöttek a bosnyákok, a magyarok pedig nem tudták gólra váltani a hatalmas mezőnyfölényüet

A 71. percben ismét kimaradt egy hatalmas lehetőség. Szoboszlai balról, 23 méterről lőhetett szabadrúgást, a labda a sorfalon megcsúszott és felső lécről pattant kapu fölé, a bosnyák kapus csak szemmel követte mindezt, mozdulni sem tudott. A 73. percben az egész meccsen nagyon aktív Nagy újabb beadását Varga fejelte a kapu fölé, több volt benne. A hajrára Marco Rossi több psozton is frissítette csapatát, a cserék mindegyike a támadást szolgálta. Gyakorlatilag egykapuztak a magyarok, de a tömörülő bosnyákok olykor a labda elé vetődve, olykor egy remek ütemben a lövésbe rakott lábbal, szinte egy emberként védték a kaput.  A 85. percben percben már szinte mindenki gólt kiáltott, Sallai bal oldali beadását a csereként beálló Ádám Martin fejelte kapura a bosnáyk kapus ismét hatalmas bravúrral kapott bele a labdába, ami a gólvonalon elcsorogott a jobb alsó mellett. Másodpercekkel később Szoboszlai beadása ismét Ádámot találta meg, aki a léc fölé fejelt, igaz előtte már lökött. A ráadás első percében Dzeko emelte Esmir Bajraktarevic fejére a labdát, a csereember az ötösről, bólintott méterekkel a kapu mellé. A 92. percben Szoboszai bal oldali beadását Sallai gyötörte Ádám elé, aki ballal, hatalmasat nyújtózva sem érte el a labdát. 

NEMZETEK LIGÁJA, 2. FORDULÓ, A-LIGA,3. CSOPORT
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0
Budapest, Puskás Aréna. V: Guida (olasz)
Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh B., 82.), Orbán, Dárdai M. – Bolla (Csoboth, 75.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. (Kerkez, 82.) – Szoboszlai – Sallai, Varga B. (Ádám M., 82.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic, Bicakcic, Katic, A. L. Barisic, Dedic – Saric (Gigovic, 61.), I. Basic (Huseinbasic, 61.), Burnic (B. Tahirovic, a szünetben) – Dzeko, Demirovic (Bajraktarevic, 77.). Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

A magyar válogatott október 11-én Hollandia ellen hazai pályán, majd október 14-én a bosnyákok ellen idegenben lép pályára a Nemzetek Ligájában.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.