Sport

Fábián Bettina nagyon sok vizet nyelt, pálinkával fertőtlenített versenye után

Fábián Bettina nagyon sok vizet nyelt, pálinkával fertőtlenített versenye után

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. augusztus 8., csütörtök
Fábián Bettina nagyon sok vizet nyelt, pálinkával fertőtlenített versenye után

A szegedi úszó a nyíltvízi úszók 10 kilométeres száma után azt mondta: reménykedik, hogy nem lesz semmi komoly következménye.

Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Fantasztikus szegedi eredmény

Mint ismert, Fábián Bettina káprázatos teljesítménnyel az ötödik helyen csapott célba a 10 km-es nyíltvízi úszás versenyében.

Reggel 7.30-kor elrajtolt a 24 fős mezőny, amelyben Fábián a 23-as rajtszámot kapta. A start és a cél a III. Sándor hídnál volt, a versenyzőknek innen kellett a sodrásiránnyal megegyezően előbb az Invalidusok hídja, majd az Alma hídja alatt átúszniuk és vissza, így várt rájuk hat 1666 méteres kör és a befutó.

A 19 éves szegedi úszó a viadal elején a mezőny végében haladt. Hogy a sodrás mennyire befolyásolta a különbségeket, jól mutatja, hogy Fábiánnak az első kör végén közel egyperces volt a hátránya az élen haladókkal szemben, ez azonban a "könnyebb" úton pillanatok alatt kevesebb, mint félpercesre csökkent.

A Ferencvárosi TC versenyzője a táv feléhez érkezve a tizedik helyen tempózott, a hátránya ekkor közel 20 másodperc volt a legjobbakkal szemben. Lépegetett előre, hatodikként vághatott neki az utolsó körnek.

A cél előtt 800 méterrel az élbolyt tekintve már csak az volt a kérdés, milyen sorrendben érkeznek be. Fábián Bettina a második bolyban befogta olasz riválisát is, és a címvédőként érkezett brazil Ana Marcela Cunha mögött már az ötödik helyen tempózott. A szegedi úszó a hajrában is megőrizte pozícióját és szenzációs versenyzéssel ötödikként csapott a célba.

Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Pálinkával fertőtlenített

Fábián Bettina azt mondta a verseny után a 24.hu-nak, hogy

azt gondoltam, hogy koszosabb lesz a víz és a kezemet sem fogom látni. 

Majd azzal folytatta, „tulajdonképpen betett fejjel tudtam végig úszni."

Nagyon sok vizet nyeltem, úgyhogy le kell fertőtleníteni majd pálinkával a következő félórában. Reménykedem, hogy nem lesz semmi komoly következménye. Állatokat nem láttunk, de valami barna, ujjméretű darabkákat igen, remélem, hogy csak rothadt növények voltak

– idézte fel a szegedi úszó.

A teljes interjút itt tudja elolvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.