Sport

Kiváló helytállás: büntetőkkel kapott ki nemzetközi kupás ellenfelétől a Szegedi VE

Kiváló helytállás: büntetőkkel kapott ki nemzetközi kupás ellenfelétől a Szegedi VE

A rendes játékidőben a győzelem sem állt távol, erre bőven lehet építeni

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Kiváló helytállás: büntetőkkel kapott ki nemzetközi kupás ellenfelétől a Szegedi VE

Rendkívül nehéz mérkőzés várt a Szegedi Vízilabda Egylet férfi csapatára a bajnokság 3. fordulójában, a tavalyi negyedik helyezett BVSC vendégeként. Kiss Csaba együttese az első két bajnokin egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el. Az eredménysor egy büntetők utáni vereséggel gyarapodott, amiért egy pontot kapott az SZVE.

 

Bő másfél perc után Kürti Dominik akciógóljával szerezte meg a Szeged a vezetést, amire a ötméteres formájában érkezett a hazai válasz. A csapatkapitány, Sánta Dániel találatával szerezte meg ismét a vezetést az SZVE, amely a negyed végén mégegyszer betalált. Bóbis Botond gólja azt jelentette, hogy 1-3 volt az első játékrész végén.

A második negyed elején tovább nőtt a szegedi előny, Leinweber Olivér is csatlakozott a gólszerzők listájához. A játékrész első felében még egy hazai és két vendég találat született, majd a következő négy perc nem hozott gólt, így alakult ki a 2-6-os félidei Szeged vezetés.

A harmadik negyed hazai góllal indult, amire még nem volt példa a meccsen, de ez sem zavarta meg Kiss Csaba együttesét. A játékrész feléhez érve még egy gólváltás volt a felek között. A továbbiakban is kiegyenlített volt az összecsapás, betalált a BVSC, de volt válasza a szegedieknek. A nyolc perc végén még egyszer eredményes tudott lenni a hazai gárda, amely így 4-2-re nyerte a játékrészt. A meccs háromnegyedénél 6-8 volt a Szegedi VE-nek.

Ahogy várható volt, nagy harcot és küzdelmes játékot hozott az utolsó negyed, amely során egészen öt és fél percig nem esett gól. Ez végülis a Szegednek kedvezett. Utána viszont sajnos, egy percen belül kétszer eredményes tudott lenni a BVSC, így a fővárosiak kiegyenlítettek. Viszont azonnal reagálni tudott Kiss Csaba együttese, ismét náluk volt a vezetés két perccel a vége előtt. Sajnos ez nem a vége volt, betalált ismét a BVSC.

A vége így 9-9 lett, jöhettek az ötméteresek.

Hazai oldalon mindenki eredményes volt, a szegediek részéről Leinweber Olivér hibázott (5-3).

E-ON férfi vízilabda OB I. 3. forduló, Budapest, Szőnyi úti fedett uszoda
BVSC-Manna ABC - Zue.hu Szegedi Vízilabda Egylet 9-9 (1-3 ; 1-3 ; 4-2 ; 3-2), büntetők után 14-12

A Szegedi VE jövő hét szombaton, a Vasas ellen kezdi meg hazai bajnoki szereplését.

Nyitókép: Zue.hu Szegedi VE Facebook-oldala

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.