Sport

Nagyon fontos mérkőzést nyert Egerben a Szegedi VE

Nagyon fontos mérkőzést nyert Egerben a Szegedi VE

Újabb szegedi siker, negyedik hely a tabellán

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
4 órája
Nagyon fontos mérkőzést nyert Egerben a Szegedi VE

Miután a Tiszavirág Sportuszodában egy bravúrgyőzelmet aratott a Vasas ellen a Szegedi Vízilabda Egylet, a csapat útja Egerbe vezetett.

 

Több mint két perc elteltével a Szeged szerezte meg a vezetést, Kürti Dominik iratkozott fel elsőként a gólszerzők közé. Csaknem négy perc kitartott a szegedi előny, az Eger a negyed vége előtt két perccel egyenlített. Az utolsó percben Sziládi Kristóf szerezte vissza a vezetés az SZVE-nek (1-2).

A második játékrészben több mint öt percig nem rezdültek meg a hálók. Majd ismét a vendégek találtak be először, Kürti Dominik második gólját szerezte. Még szépített az Eger, de több gól nem esett (2-3).

A harmadik negyed első percében egyenlítettek az egriek, majd ezt két szegedi találat követte, 5-3-nál először volt kettő a felek között. Öt másodperccel a játékrész vége előtt még egy büntetőgóllal zárkózott az Eger (4-5).

Csak úgy mint az előző negyedben, most is a hazaiak találtak be először, ismét egyenlíteni tudtak. Kicsivel több mint két perccel a vége előtt tudta ismét magához ragadni a vezetést Kiss Csaba együttese. Az utolsó percbe lépve Bóbis Botond állította vissza a kétgólos szegedi előnyt. Leinweber Olivér két másodperccel a vége előtt még betalált, kialakítva ezzel a háromgólos különbséget, ami egyben a végeredményt is jelentette.

E-ON férfi vízilabda OB I. 5. forduló, Eger, Bitskey Aladár Uszoda
DIGI Eger - Szegedi Vízilabda Egylet 5-8 (1-2 ; 1-1; 2-2; 1-3)

A Szegedi VE legközelebb november 2-án ugrik medencébe tétmeccsen, akkor hazai pályán a bajnoki és Bajnokok Ligája címvédő Ferencvárost fogadja.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.