Sport

Hazai pályán, a címvédő Győr ellen kezdi meg szezonját a Szeged

Hazai pályán, a címvédő Győr ellen kezdi meg szezonját a Szeged

Nagy tervekkel vág neki a szezonnak a szegedi jégkorongcsapat

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
9 órája
Hazai pályán, a címvédő Győr ellen kezdi meg szezonját a Szeged

A Goodwill Pharma Szeged férfi jégkorongcsapata nemrégiben megtartotta szezon előtti sajtótájékoztatóját, ahol bemutatták az újonnan kinevezett vezetőedzőt, Dósa Dávidot valamint az új igazolást, a korábbi válogatott jégkorongozót, Azari Zsoltot is. A Szeged célja nem kisebb, mint a bajnok cím megszerzése az Andersen Ligában.

 

Új vezetőedző a csapat élén

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Pék Györgytől Dósa Dávid vette át a csapat irányítását. Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szeged szakosztályvezetője a sajtótájékoztató után elmondta lapunknak, hogy mivel Szegeden edzenek, így Pék György ezt a munkát nem tudta vállalni.

A szakosztályvezető akkor kiemelte, hogy Dávidban látta a szakmai stáb azt, hogy erre képes lesz, még úgy is hogy tulajdonképpen zöldfülű, mert ez az első idénye. Hozzátette: "a tudása megvan hozzá mindenféleképpen, a tapasztalata nincs, de azt majd megfogja szerezni.

 Úgyhogy nagyon bízunk benne, hogy ez siker lesz

- fogalmazott Pápai Miklós.

 

Válogatott játékossal erősödött a keret

Ahogy a vezetőedző fogalmazott, bő kerettel tudnak készülni a meccsekre, a variációs lehetőségek pedig tovább bővültek, hiszen egy komoly múlttal bíró jégkorongozóval erősödött tovább a szegediek kerete.

A korábbi magyar válogatott, külföldön is megfordult Azari Zsolt Dunaújvárosból érkezett a Tisza-partra. A 38 esztendős játékos 47 alkalommal húzta magára a címeres mezt, emellett csaknem hétszáz magyar élvonalbeli meccsen lépett pályára.

Szerettem volna tovább játszani, így megkerestem Hegyi Ádám barátomat, akivel anno együtt nyertünk bajnoki címet, és mivel egybevágtak az elképzelések, így kerültem Szegedre. A mezőny nagyon erős, reálisabb cél a legjobb négy közé kerülés, onnan pedig már bármi előfordulhat, nem félünk senkitől

- mondta a sajtótájékoztatón Azari Zsolt.

Fotó: Goodwill Pharma Szeged Facebook-oldala

 

Van esély az aranyéremre

Dósa Dávid a következőképpen fogalmazott a sajtótájékoztatón.

Bő kerettel tudunk készülni a meccsekre, és egy-két légióst még várunk. Egy új feladatot mindig jobban vár az ember, a felkészülést elvégeztük. A szakmai vezető, Hegyi Ádám segítségével egy olyan programot állítottunk össze, amellyel esélyesek vagyunk az aranyéremre. Természetesen ez a célunk, az egész csapat mentalitása tükrözi ezt, hiszen mindenki érti ezt, hogy van esélyünk erre a címre

A tavalyi cél újra megfogalmazódott:

Jussunk be a rájátszásba és a négy közé kerüljünk. Valós cél lehet az, hogy döntőzzünk és megnyerjük a bajnokságot

- mondta Pápai Miklós szakosztályvezető. Hozzátette, hogy ennek kapcsán kétéves távlatban gondolkoznak, tehát ha idén nem jön össze, akkor majd jövőre mindenképpen szeretnék ezt elérni.

 

Már az első meccsen egy komoly erőpróba következik

Szombaton 19 órától a címvédő UNI Győr ETO HC-val csap össze a Goodwill Pharma Szeged a Városi Műjégpályán. Azonnal egy irtó nehéz feladat következik, de fel lehet mérni, hogyan sikerült a felkészülés.

Dósa Dávid vezetőedző korábban így fogalmazott lapunknak a nyitómérkőzéssel kapcsolatban:

Nem titok, hogy a magyar jégkorongban mindenki ismeri egymást. Beszéltem a győriekkel, ők is gőzerővel készülnek ellenünk, mert tudják, hogy egy erős csapatot tudunk kiállítani. Szeretnénk visszavágni a tavaly elszenvedett vereségért.

Nyitókép: Goodwill Pharma Szeged Facebook-oldala

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.