Sport

A bajnoki címet tűzték ki célul a szegedi jégkorongcsapatnál

A bajnoki címet tűzték ki célul a szegedi jégkorongcsapatnál

Erősödött a keret, javultak a feltételek, jók a csillagállások

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
22 órája
A bajnoki címet tűzték ki célul a szegedi jégkorongcsapatnál

A Goodwill Pharma Szeged és a férfi jégkorongcsapat kapcsolata már nyolc éve gyümölcsözik. Ennek jegyében a szezonrajt előtt sajtótájékoztatót tartottak, melyen felszólalt Pápai Miklós, a klub szakosztályvezetője, Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma alapító tulajdonosa, Dósa Dávid vezetőedző, valamint Azari Zsolt, korábbi válogatott jégkorongozó, a Szeged új játékosa.

 

Jók a csillagállások

Pápai Miklós arról számolt be, hogy megindult egy olyan építkezés, ami révén a szegediek is ott tudnak lenni a keretben, és emellett jó idegenlégiósok érkeztek a csapathoz.

Legfőképpen azzal vagyok elégedett, hogy Szegeden beindult az a felnőtt csapat, aki helyileg kötődik, itt él zömében, aki nem itt él az le jön Budapestről Szegedre edzeni hetente négy alkalommal. Ez már félprofi mérték, egy lépést tettünk újra afelé, ami a legfőbb célunk, hogy Szegeden újra nagyon jó minőségű jégkorongot tudjunk előidézni

- mondta a szakosztályvezető, aki úgy gondolja, hogy

jók a csillagállások.

Fotó: SzegedMa

 

Új vezetőedző a csapat élén

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Pék Györgytől Dósa Dávid vette át a csapat irányítását. Pápai Miklós elmondta lapunknak, hogy mivel Szegeden edzenek, így Pék György ezt a munkát nem tudta vállalni. Kiemelte:

Dávidban látta a szakmai stáb azt, hogy erre képes lesz, még úgy is hogy tulajdonképpen zöldfülű, mert ez az első idénye. A tudása megvan hozzá mindenféleképpen, a tapasztalata nincs, de azt majd megfogja szerezni. Úgyhogy nagyon bízunk benne, hogy ez siker lesz.

Dósa Dávid is felszólalt a sajtótájékoztatón:

Bő kerettel tudunk készülni a meccsekre, és egy-két légióst még várunk. Egy új feladatot mindig jobban vár az ember, a felkészülést elvégeztük. A szakmai vezető, Hegyi Ádám segítségével egy olyan programot állítottunk össze, amellyel esélyesek vagyunk az aranyéremre. Természetesen ez a célunk, az egész csapat mentalitása tükrözi ezt, hiszen mindenki érti ezt, hogy van esélyünk erre a címre

- foglalta össze a vezetőedző.

Fotó: SzegedMa

 

Valós cél a bajnokság megnyerése

A tavalyi cél újra megfogalmazódott:

Jussunk be a rájátszásba és a négy közé kerüljünk. Valós cél lehet az, hogy döntőzzünk és megnyerjük a bajnokságot

- mondta Pápai Miklós. Hozzátette, hogy ennek kapcsán kétéves távlatban gondolkoznak, tehát ha idén nem jön össze, akkor majd jövőre mindenképpen szeretnék ezt elérni.

Mi egy úton haladunk, tehát nem feltétlen egy szezonba mérhető a munkánk, hanem ez egy hosszútávú dolog. Ez egy jó lépés ahhoz, hogy odaérjünk, ahogy annak idején megfogalmaztuk.

 

A jövőben lehet elsőosztály?

A szakosztályvezető kiemelt, hogy ez egyelőre még messze, sok mindentől függ. Elmondta, hogy

az a célunk, hogy egy jó minőségű jégkorong legyen. Merem gondolni, hogy a jégkorongszövetségnek is egy valós célja, hogy a vidéki nagyvárosokban legyen NBI-es csapat, és Szeged ezek között biztosan élen jár. Ehhez mi igyekszünk megteremteni az alapot, hogy működjön.

Hozzátette:

Ez egy jó cél, és Szeged meg is érdemli, a közönség abszolút ki van erre éhezve, mi pedig ezen az úton szeretnénk menni.

- zárta gondolatait.

Fotó: Goodwill Pharma Szeged Facebook-oldala

 

Korábbi válogatott játékost igazoltak

Egy komoly múlttal bíró jégkorongozóval erősödött tovább a Goodwill Pharma Szeged kerete: a korábbi magyar válogatott, külföldön is megfordult Azari ZsoltDunaújvárosból érkezett a Tisza-partra. 38 esztendős játékos 47 alkalommal húzta magára a címeres mezt, emellett csaknem hétszáz magyar élvonalbeli meccsen lépett pályára.

Szerettem volna tovább játszani, így megkerestem Hegyi Ádám barátomat, akivel anno együtt nyertünk bajnoki címet, és mivel egybevágtak az elképzelések, így kerültem Szegedre. A mezőny nagyon erős, reálisabb cél a legjobb négy közé kerülés, onnan pedig már bármi előfordulhat, nem félünk senkitől

- mondta a sajtótájékoztatón Azari Zsolt.

Fotó: Goodwill Pharma Szeged Facebook-oldala

 

Nyitókép: Goodwill Pharma Szeged Facebook-oldala

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.