Sport

Abszolút kudarcként élik meg a szegedi játékosok az újabb döntetlent

Abszolút kudarcként élik meg a szegedi játékosok az újabb döntetlent

Kilenc meccs alatt ez már a hatodik iksz volt a szezonban

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. október 7., hétfő
Abszolút kudarcként élik meg a szegedi játékosok az újabb döntetlent

Mint ismert, a Merkantil Bank Ligában szereplő Szeged Csanád-Grosics Akadémia egy gólnélküli döntetlent játszott vasárnap a Szentlőrinc otthonában. A mérkőzést tökéletesen összefoglalta a kommentátor, amikor azt mondta a végén: "Aki most látott életében először futballmérkőzést, az nem biztos, hogy beleszeretett ebbe az egyébként kimondottan szép sportágba".

 

Valóban nem. Sajnos ismét nem bizonyultak elég élesnek a kapu előtt a szegediek, ami még nagyobb probléma, hogy nem is sikerült túlzottan sok lehetőséget kialakítani. (Hozzátéve, hogy a Szentlőrinc még ennyit sem tett a három pont megszerzéséért.)

Ez a jelenség, tendencia ebben az idényben is komoly problémát, fejtörést jelent.

A Szeged-Csamád Grosics Akadémia a Merkantil Bank Liga 2023/24-es kiírásában lejátszott 34 meccsén 15 győzelem mellett 15(!!!) döntetlent mutatott fel, emellett 4 vereség csúszott be (ami egészen imponáló). Az idei szezonban már csak 16 csapat feszül egymásnak a ligában, a korábbi 18 helyett, tehát 30 alkalommal lépnek majd pályára a szegediek. Michael Boris együttese az idény csaknem harmadánál, 9 meccs után már 6 döntetlennel rendelkezik. Egy vereség mellett mindössze kétszer sikerült nyerni.

Jól hangzik a 8 meccses veretlenség, csak sajnos ezen az úton hatszor is csak egy pontot sikerült bezsebelni.

 

Csalódott a csapat

Magam és a csapat nevében is mondhatom, hogy rendkívül csalódottak vagyunk, győzni jöttünk ide, nem elegek a döntetlenek, abszolút kudarcként éljük meg

 - nyilatkozta a vasárnapi mérkőzés utána Szeged-Csanád Grosics Akadémia támadója, Borvető Áron.

A teljes mérkőzés megtekinthető a klub Youtube-csatornáján:

 

Nyitókép: Gémes Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.