Sport

Rájuk hárul minden nyomás: vajon meddig bírja Novák és Borvető?

Rájuk hárul minden nyomás: vajon meddig bírja Novák és Borvető?

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 2., hétfő
Rájuk hárul minden nyomás: vajon meddig bírja Novák és Borvető?

Vasárnap a Szeged-Csanád Grosics Akadémia hazai pályán 2-2-re zárt a Csákvár ellen. A mérkőzés után a szegedi csapat két gólszerzőjét, Novák Csanádot és Borvető Áront kérdeztük.

Fotó: Gémes Sándor

 

Kétszer is vezetett a Csákvár, mindkét alkalommal sikerült felállni a Szegednek, azonban a számos helyzet ellenére a győzelmet nem sikerült megszerezni.

A hazaiak első találatát Novák Csanád jegyezte büntetőből. A nyáron igazolt támadó már harmadik alkalommal volt eredményes mindössze négy meccs alatt, ezzel holtversenyben a csapat házi gólkirálya.

Fotó: Gémes Sándor

 

 A következő mondta Novák Csanád a mérkőzés után:

Minden héten megyünk az eredmény után, minden héten felállunk, rengeteg helyzetünk volt. 

Hozzátette: "egy győzelemmel sokkal nyugodtabb lett volna ez két-három hét". A támadó kitért a felelősségvállalásra is, és azt mondta,

azért jó lenne, ha valaki beállna mögénk a Borvetővel, és valaki más is elő tudna lépni, mert így ránk hárul minden nyomás. Ideig-óráig elbírunk vele, de minden meccsen nem fog az jönni, hogy a Borvető meg a Novák gólt rúg, bár legyen így.

 

A tavalyi szezonban Borvető Áron volt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia házi gólkirálya: a Merkantil Bank Ligában 33 alkalommal lépett pályára és nyolc alkalommal rezegtette meg az ellenfelek hálóját. Az idén is remek formában lévő, a második szegedi gólt szerző Borvető Áron is megosztotta gondolatait lapunkkal a mérkőzés után.

Fotó: Gémes Sándor

 

A támadó az idei szezonban már többször is góllal szállt be a kispadról, akár már "csodacserének" is nevezhető.

Örülök, hogy háromszor sikerült csereként beállva is gólt rúgnom...igen mondhatjuk, hogy mostanában jól végzem a dolgom

- mondta Borvető. A csatár kiemelte, hogy a csapat az elmúlt meccseken stabilan hozza a kettes átlagot a rúgott gólok tekintetében.

Próbálok erre gondolni, ebből építkezni. Nagyon jó egyéni kvalitású játékosaink vannak, erős a keret, mindenkinek ami benne van, azt ki kell tennie a pályára, és nem lesz gond szerintem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.