Sport

Nem bírt a Csákvárral hazai pályán a Szeged-Csanád GA

Nem bírt a Csákvárral hazai pályán a Szeged-Csanád GA

Négy gól született, egyenlő eloszlásban

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Nem bírt a Csákvárral hazai pályán a Szeged-Csanád GA

Az előző fordulóban a hajrában fordítva nyert Mezőkövesden a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Ezúttal hazai pályán azt a Csákvárt fogadták, amely tavaly 2-0-ra tudott nyerni a Szent Gellért Fórumban.

Fotó: Gémes Sándor

 

Hat forduló után a szegediek az ötödik, a csákváriak a 8. helyről várták az összecsapást.

A Szeged-Csanád GA korán hátrányban találta magát, már az 5. percben gól született. Egy szegedi labdavesztés után a labda Varga Bence elé került a 16-os vonalán, a vendég játékos ballal a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). Nyolc perccel később megvolt az első hazai helyzet is: Kurdics nagy bedobása után Novák Csanád csúsztatott, Haris azonban estében fölébelsőzte a labdát.

A 19. percben Sarr egyenlíthetett volna, de a lapos lövés Zelizi kezében kötött ki. Éledezett a Szeged. Egy perccel később ismét Novák Csanád volt az egyik főszereplő, fejese azonban elkerülte a csákvári kaput. Futószalagon érkeztek a hazai helyzetek. Egy jobboldali éles beadást követően hatalmasat tisztázott a vendég védelem a kapu torkából, majd az ezt követő szöglet után Sarr fejelt egy hatalmas kapufát.

A 30. perc környékén nagyon be volt szorulva a saját kapuja elé a Csákvár, folyamatosan érkeztek a veszélyesebbnél veszélyesebb szegedi beadások, melyek végén mindig volt érkező is, kevés hiányzott egy jó lehetőséghez vagy netán egy gólhoz. A rendes játékidő utolsó percében büntetőhöz jutott a Szeged, amelyet Novák Csanád értékesített, így még a szünet előtt meglett az egyenlítés (1-1).

 

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Aqvital Fc Csákvár 1-1.

Fotó: Gémes Sándor

 

Tíz perc eltelt a második játékrészből, mikor először veszélyeztettek a kék-feketék, amikor Haris eresztett el a balos lövést, a tizenhatoson kívülről, azonban nem volt elég pontos. Majd a 63. percben 24-25 méterről egy jobboldali szabadrúgást végzett el ballal Kurdics, a rövid alsóra érkező tekerését a vendégek hálóőre a kapufára tolta. Az ezt követő szögletből is adódott veszély, de gól nem született.

A hozzáállás, az elszántság, az iram megvolt a szegediek részéről, de egyelőre nem tudták megszerezni a vezetést, 25 perc volt még hátra. Zelizit megint munkára fogták, de a rövidnél állta a sarat a Csákvár kapusa. Hosszú idő után, a 70. percben ismét helyzetbe került a Csákvár, Pejovic remek blokkja segítette ki Molnár-Farkas Tamást. Majd egy perccel később a második félidő legnagyobb helyzetét puskázta el Varga Balázs: a szegedi támadó 16 méterről érkező balos lövése kifelé kanyarodott és éppen elkerülte a felső sarkot.

A 74. perc végén jött a hidegzuhany: a Csákvár ismét megszerezte a vezetést egy ellentámadás végén. Baracskai futott el a jobboldalon, majd a bal lábára cselezett és kilőtte a hosszút, Molnár-Farkas nem védhette (1-2.) Tökéletesen reagált a bekapott gólra Michael Boris együttese, azonnal sikerült egyenlíteni. Nemrég csereként beállt Borvető Áron érkezett remekül egy beadásra és a kapuba bólintott (2-2).

Az utolsó percekre sem lankadt az iram, mindkét csapat próbálkozott a három pont megszerzésével. A negyedik játékvezető négyperces ráadást mutatott fel tábláján, ennyi ideje maradt a feleknek, hogy döntést hozzanak. Azonban komoly gólszerzési lehetőség már egyik oldalt sem adódott, maradt a pontosztozkodás. 

 

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Aqvital Fc Csákvár 2-2.

 

Labdarúgó NB II , 6. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 1121 néző, vezette: Jakab Árpád (Sinkovicz Dániel, László István)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Aqvital Fc Csákvár 2-2 (1-1)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Gera, Szilágyi, Pejovics, Kurdics – Haris (Palincsár, 88.), Márkvárt – Sarr (Papp Á., 58.), Varga Gy. Balázs (Borvető, 72.), Mohos (Takács-Földes, 58.) – Novák Cs. Vezetőedző: Michael Boris
Aqvital Fc Csákvár: Zelizi – Murka, Umathum, Karacs, Varga Bence – Dusinszki (Major M., 59.), Dencinger (Farkas A., 59.), Szakály D. (Baracskai, a szünetben) – Szabó B., Nagy Z. (Haragos, 68.), Gazdag V. (Gregor, 78.).  Vezetőedző: Tóth Balázs
Gólszerzők: Novák ('45+1.), Borvető ('75) illetve Varga ('5), Baracskai ('74)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.