Sport

Mikler Roland: a második félidő megmutatta a csapat tartását, az elsőt el kell felejteni

Mikler Roland: a második félidő megmutatta a csapat tartását, az elsőt el kell felejteni

A szegedi kapus értetlenül áll az első harminc perc előtt, nehezen leplezte indulatát a meccs után

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 20., péntek
Mikler Roland: a második félidő megmutatta a csapat tartását, az elsőt el kell felejteni

Mint ismert, az OTP Bank - Pick Szeged 31-30-ra maradt alul a Bajnokok Ligája címvédő Barcelona otthonában. Ezzel egy győzelem és egy vereség a Kékek mérlege két fordulót követően. Jövő héten a Nantes érkezik a PICK Arénába.

 

Két teljesen ellentétes játékrész

A katalánok teljesen mértékben felőrölték a Szegedet az első percekben: Bodó Richárd szerezte a Pick első gólját a negyedik percben, a hazaiak ekkor már négynél jártak. A szünetre egy tetemes hátrányba kerültek a Kékek, 20-12 volt az állás.

A második játékrész azonban fergetes volt szegedi részről. A meccsnek volt olyan periódusa, amikor 9-1-et ment a Pick Szeged. A végén megvolt az egyenlítésre is az esély, azonban Michael Apelgren együttese az előtte kínálkozó eséllyel nem tudott élni. 31-29-nél Bodó Richárd utolsó másodperces gólja zárta a találkozót, így egy egygólos vereség lett a vége.

Bodó Richárd hat góllal zárt, ismét pazar teljesítményt nyújtott. (Fotó: VICTOR SALGADO)

 

Mikler Roland nem értette az első harminc percet

A szegedi kapus összefoglalta, hogyan is látta a játékrészek közötti hatalmas különbséget.

Most itt a végén persze visszajöttünk a meccsbe és olyan lehetőségünk volt, ami egyszer sem adódott meg a mérkőzés folyamán...de én azt mondtam az öltözőben is, olyan nincs, hogy idejössz és harminc percig megvárod, hogy mi lesz...nem értettem ezt az első félidőt, sem elől, sem hátul, nem ment semmi

- mondta.

Mikler elárulta, hogy a taktika egyik része volt az is, hogy ne menjenek bele egy nagy rohanásba, mert abban az ellenfél lett volna jobb.

Nagyon nehéz így elemeznem, egy kicsit indulatos vagyok

- tette hozzá.

 

A második félidő előtt viszont le a kalappal

Két oldalról is lehet nézni a történteket:

Úgy érzem meglehetett volna, de az első félidő alapján meg nem érdemeltük volna meg a győzelmet, akár az egy pontot sem

- mondta Mikler, majd hozzátette:

A második félidő előtt le a kalappal, úgy játszottunk, ahogy illik, ahogy kell. Ez a második félidő megmutatta a csapatnak a karakterét, van bennünk tartás, de nem harminc percből áll egy mérkőzés, úgyhogy azt valahogy ki kell törölni a fejekből, hogy ilyen rosszul is tudunk játszani, az első félidőt felejtsük el valahogy

 

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.