Sport

Magabiztos győzelmet aratott Románia ellen a magyar női kéziválogatott

Magabiztos győzelmet aratott Románia ellen a magyar női kéziválogatott

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Magabiztos győzelmet aratott Románia ellen a magyar női kéziválogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 37–28-ra megverte Romániát Tatabányán felkészülési mérkőzésen.

 

Jól kezdték a mérkőzést a mieink a gólszerzés mellett a védekezés is rendben volt, Böde-Bíró Blanka hétméterest is hárított. Egy többgólos előnyt sikerült kiépíteni tartósan, megnyugtatón alakult a mérkőzés. Az első félidő hajrájában Románia visszazárkózott, de a szünet előtt néhány villanás Kácsor Gréta és Szöllősi-Schatzl jóvoltából 17–13-as vezetést eredményezett.

Fotó: Dömötör Csaba

 

A térfélcserét követően Románia megint feljött mínusz egyre, majd egy rövid ideig döntetlen volt az állás (19-19-nél). Ezután ismét sikerült elszakadni a románoktól. A végjáték előtt kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség, és egy 8–2-es rohammal az 54. perc végére eldőlt a találkozó. A magyar válogatott 37–28-as győzelmet aratott.

A magyar női kézilabda-válogatott legközelebb október 24-én és 26-án lép pályára, mindkét összecsapást Franciaország ellen játssza.

Nyitókép: Dömötör Csaba
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.