Sport

A hajrában fordítva nyert a Szeged-Csanád GA a Mezőkövesd ellen

A hajrában fordítva nyert a Szeged-Csanád GA a Mezőkövesd ellen

A kék-feketék a második győzelmüket aratták a szezonban

Kibédi Péter
2024. augusztus 26., hétfő
A hajrában fordítva nyert a Szeged-Csanád GA a Mezőkövesd ellen

Az eseménytelen első negyedórát egy kisebb szegedi helyzet zárta le, egy baloldali beadást az ötösön Novák Csanád készített le mellkassal Takács-Földes Olivér elé, aki azonban nem találta el a kaput. A 22. percben Kállai Kevin kézzel ért a labdához a a tizenhatoson belül, a játékvezető jogos büntetőt ítélt a Szegednek. A tizenegyest Haris Attila végezte el, középre félmagasan lőtt labdáját Winter Dániel a fölső lécre tolta, ahonnan szögletre pattant. A kihagyott lehetőség után támadásban maradtak a kék-feketék, előbb Papp Áron jobbról, kissé kisodródva lőtt kapura, de Winter szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgást Markvárt Dávid adta be, a labda Pejovics Danilo elé került, de egy védő szorításában nem tudta kapura lőni az ötösről. Lényegesen aktívabb volt a Szeged, de nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani. 

A Mezőkövesd a 35. perc után kezdett ébredni, és többször is eljutott a szegedi kapuig. A 40. percben jobboldalról adott be Kállai Kevin, Cibla Flórián remek ütemben emelkedett a kaputól tizenegy méterre és senkitől sem zavartatva a hálóba fejelt, Molnár Farkas Tamás mozdulni sem tudott. (1-0) 

A félidő utolsó percében egy szöglet után Novák fejjel kapura tudta sodorni a labdát, de irányítani nem tudta és Winter megfogta a kísérletét. 

Kiegyenlített játékkal indult a második játékrész, mindkét csapat igyekezett helyzetet kialakítani. Az 58.percben Takács-Földes egy furcsa mozdulattal, külsővel próbálta meg kapura továbbítani a labdát, de pár centivel eltévesztette a kaput. Mindkét edző cserékkel frissítette csapatát, de sok változást ez nem hozott a játékba. Leült a meccs, a Szeged keservesen próbálkozott kezdeményezni, de a kövesdiek ölték a játékot. 

A szegediek mezőnyfölénye a 84. percben érett góllá, egy bedobás után Novák csúsztatott Borvető Áronhoz, aki kihasználta a mezőkövesdi védők figyelmetlenségét és közelről a kapuba talált. (1-1) A 90. percben Kurdics Levente tekerte középre a labdát, az egyenlítő gólt szerző Borvetőről Novákhoz került a labda, aki két lépésről a kapuba kotorta csapata második gólját. (1-2)

A kék-feketék egy vereség után, két döntetlen mellett a második győzelmüket szerezték meg, 8 pontot gyűjtve az ötödik helyén áll a tabellán. A Szeged Csanád GA vasárnap 17 órától a Csákvárt fogadja a Szent Gellért Fórumba.

LABDARÚGÓ NB II, 5. FORDULÓ
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 1–2 (1–0)
Mezőkövesd, Városi Stadion. Vezette: Pillók Ádám (Belicza Bence Péter, Vrbovszki Pál)
MEZŐKÖVESD: Winter – Kállai K. (Zachán, 86.), Bora, Zvekanov – Varjas, Cibla, Harsányi (Csirmaz, 68.), Cseri (Krausz, 55.), Vajda S. – Posztobányi (Kojnok, 68.), Bartusz (Bányai, 86.). Vezetőedző: Tóth Mihály
SZEGED: Molnár-Farkas – Gera N. (Palincsár, 88.), Szilágyi Z., Tóth B., Pejovics (Kurdics, 76.) – Haris, Varga B. (Mohos, 63.), Márkvárt – Takács-Földes (Sarr, 63.), Novák Cs., Papp Á. (Borvető, 63.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Cibla (41.), ill. Borvető (86.), Novák Cs. (90.)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.