Sport

A Szedeák csapatkapitánya szerint nagyban egyben van a csapat, készen állnak

A Szedeák csapatkapitánya szerint nagyban egyben van a csapat, készen állnak

Három nap és következik a főpróba

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 25., szerda
A Szedeák csapatkapitánya szerint nagyban egyben van a csapat, készen állnak

Szombaton Zalaegerszegen kezdi a szezont az SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata. Az idény rajtja előtt a csapatkapitánnyal, Balogh Szilárddal beszélgettünk a felkészülésről, a keretről, az első mérkőzésről, valamint a szezon célkitűzéseiről.

 

Bizakodásra ad okot a felkészülési időszak

A felkészülési szezon első meccsét a szerb Radnicski csapata ellen sikerült 89-72-re megnyerni az SZTE-Szedeáknak. A szegedi kosárcsapat ezután Debrecenben szerepelt, ahol beleszaladt 84-59-es vereségbe.

Majd egy kecskeméti sikerrel folytatódott a felkészülés, ezt egy Debrecen ellen aratott győzelem követett. A kaposvári torna nem alakult jól a szegediek számára, akik vereséget szenvedtek el a házigazda ellen, majd 104-100-ra sikerült nyerni a B csoportos Újbuda MAFC ellen. A főpróba a Pécs ellen volt, 71-67 lett a vége, a Szedeák javára.

Voltak tehát pozitívumok és pofonok is.

Azt gondolom összességében jól edzettünk. Ebben a másfél hónapos periódusban kemények voltak az edzések, de szerintem folyamatosan tudtunk előre lépni, hétről hétre

- mondta Balogh Szilárd, majd hozzátette:

Volt pár egész jó meccsünk, ahol jól is játszottunk, nyilván a kaposvári hétvégét leszámítva. Én azt gondolom, hogy bizakodásra ad okot.

A csapatkapitány kijelentette:

Készen állunk. 

Fotó: Vajgely Pál

 

"Ez az első meccs, itt bármi lehet"

Elárulta a csapatkapitány, hogy az egyik légiós sérült, így nem lesz teljes keret az első zalaegerszegi bajnokin, amire már a finomhangolások zajlanak. Mint ismert a Szedeák tavaly is itt kezdte a bajnokságot, erre viccesen reagált Balogh Szilárd.

Ez már kábé egy rutin nálunk, hogy megyünk Zalaegerszegre.

A játékos kiemelte:

Ott minden csapatnak nehéz nyerni, hiszen nagyon jó hazai pályájuk van. Egy jó magyar maggal és légiós állománnyal rendelkező csapat...Ez az első meccs, itt bármi lehet.

Balogh Szilárd megjegyezte:

Nekünk nagy energiákkal kell játszani, főleg idegenben. Ha a védekezésünk rendben lesz, akkor lesz esélyünk nyerni.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

Nagyon jó az öltöző hangulat

Az SZTE-Szedeák játékosállományáról, a légiósokról, a csapattársakról kérdeztük Balogh Szilárdot.

Nagyon más a keret, és más a filozófia is. Az lesz az erősségünk, hogy fiatalok vagyunk, fizikálisak és gyakorlatilag negyven percen keresztül darálnunk kell védekezésben. Ehhez nagyon jól fekszenek a légiósok és a magyarok is.

Elmondta, hogy a koncepció az lesz, hogy a jó védekezés után könnyű kosarak tudjanak szerezni. Kitért a légiósokra is:

Nagyon jó srácok, nagyon jó az öltözői hangulat, ebben nem esett csorba. Örülök, hogy sikerült megint így választani játékosokat. Nagyon egyben van a csapat, a kémia hibátlan. Csapatként erősek lehetünk.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

A célok

Azt fogalmaztuk meg magunknak, hogy mindig próbálunk a következő meccsre koncentrálni...Nagyon ráfeküdtünk a védekezésre, remélem ennek meglesz a gyümölcse, remélem, hogy hosszútávon is eredményesek tudunk lenni.

Nyitókép: SZTE-Szedeák

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.