Sport

Vereség Horvátország ellen, a bronzért játszhat a magyar férfi vízilabda-válogatott

Vereség Horvátország ellen, a bronzért játszhat a magyar férfi vízilabda-válogatott

Az ellenfél Spanyolország lesz

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. augusztus 9., péntek
Vereség Horvátország ellen, a bronzért játszhat a magyar férfi vízilabda-válogatott

Varga Zsolt együttese drámai csatában, ötméteresekkel győzte le az olasz válogatott a negyeddöntőben, így a döntőbe jutásért folytathatta küzdelmét. Az elődöntőben Horvátország volt az ellenfél. A mérkőzés nagy csatát és egy egygólos horvát győzelmet hozott.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

A horvátok az első támadásuk végén egy hatalmas góllal szerezték meg a vezetést. A magyar csapat sem teketóriázott, azonnal értékesítette első lehetőségét. Zalánki tökéletesen középre adott labdáját az olasz ellen szemsérülést elszenvedő Jansik Szilárd ütötte be (1-1).

Következő két lövésünk is gól lett, eddig hibátlanok voltak mieink. Vámos Márton és Fekete Gergő iratkozott fel a gólszerzők listájára (3-1). A negyed utolsó percébe úgy léptünk be, hogy a horvátok egyenlítettek.

Fotó: Csudai Sándor/Mediaworks

 

A második nyolc percből csaknem kettő eltelt mire újabb találat született. Vámos újabb gólja visszaadta nekünk a vezetést (4-3). Horvátország ismét egalizált, majd ezt követte egy gólváltás, nem tudtuk megtartani újbóli előnyünk sem (5-5).

Szempontunkból nagyon nem sikerült jól az utolsó bő egy perc: az ellenfél fordítani is tudott, sőt kétgólos hátrányban találtuk magunkat a végére (5-7). Volt mit átbeszélni a szünetben.

Fotó: Csudai Sándor/Mediaworks

 

Vogel védése és Angyal gólja biztosította a zárkózás első lépését, viszont a horvátok azonnal reagáltak (6-8). Varga Zsolt időt kért, viszont nem sikerült gólra váltani a megbeszélt figurát. Egy ötméterest kaptunk az akció végén, de azt Manhercz mellé dobta.

Ezután következett a már szokásos forgatókönyv: több jó védekezés, majd miest gólt szerzett és zárkózott a magyar csapat, azonnal betalál az ellenfél is. Egy-két gól között billegett hosszú percek óta a találkozó. Egy perc sem volt hátra a harmadik negyedből, amikor újabb ötméterest rontott a magyar válogatott.

Ilyen állás mellett, egy ilyen meccsen nagy luxus volt nem gólra váltani az emberelőnyös helyzeteket és a büntetőket. Nagyon nehéz helyzetből várhattuk az utolsó játékrészt (7-9).

Fotó: Csudai Sándor/Mediaworks

 

Úgy vágtunk neki az utolsó negyednek, hogy több hiba nem fért már bele. A horvátok leggólerősebb játékosa, Fatovic a harmadik hibáját is elkövette, így számára véget ért a mérkőzés. Az első három és fél perc nem hozott gólt, nagyon fogyott az idő. A gólcsendet Nagy Ádám törte meg, sikerült közelebb lépni a horvát csapathoz.

Kevesebb mint kettő perc, magyar időkérés volt, azonban az egyeztetés után sem sikerült egyenlíteni, Bijac a tizedik védését is bemutatta. A horvát csapat nagyon rutinosan lepörgette a maradék időt, nem volt komoly esélye a gólszerzésre a magyaroknak. A vége 8-9.

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.