Sport

Vogel hármat védett a büntetőpárbajban, elődöntőben a magyar férfi vízilabda-válogatott

Vogel hármat védett a büntetőpárbajban, elődöntőben a magyar férfi vízilabda-válogatott

Horvátország következik a négy között

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. augusztus 7., szerda
Vogel hármat védett a büntetőpárbajban, elődöntőben a magyar férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott csoportharmadikként jutott tovább, így az olaszok következtek a negyeddöntőben. A találkozó hozta az elvárásokat: hatalmas küzdelmet és szoros végkimenetelt.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Az olasz oldalon ott volt a medencében a világ egyik legjobbja Di Fulvio, aki a szintén a világ elitjébe tartozó Vogel Somával nézhetett farkasszemet. Első párharcukat a magyar kapus nyert egy remek védéssel. A vezetést a magyar csapat szerezte meg 2 perc után egy bődületes Manhercz bombával.

Ez volt a magyar férfi vízilabda-válogatott 100. gólja az olaszok ellen.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Ötmétereshez jutottunk miután Varga Dénest szabálytalanul állították meg, Manhercz értékesítette. Büntető a túloldalon is, az olasz ítéletvégrehajtó azonban a kapufát találta el. Nem sokkal később csak megszületett az olasz válogatott első gólja. Erre válaszolt Manhercz a saját maga és a magyar csapat harmadik góljával, azonban szinte azonnal zárkózott ismét az ellenfél. A negyed végén 3-2 volt ide.

Fotó: Kovács Tamás

 

Vogel folytatta remeklését, illetve kollégája a túloldali kapuban szintén elkapta a fonalat, így a kevés helyzet fényében nem volt meglepetés, hogy hat percig nem láthattunk gólt. Egy hosszú videózás végén mi törtük meg a gólcsendet, egy ötméterest kaptunk, amit ismét Manhercz váltott gólra.

A büntetőt azért kapta a magyar csapat mert Condemi megütötte Jansik Szilárdot, ez a cselekedet pedig egy négyperces kiállítást és piroslapot ért. A félidőben 4-2-re vezettünk.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Ilyen kezdést nem szerettünk volna látni a harmadik negyedben: betaláltak az olaszok, akik még mindig emberhátrányban voltak. Sőt egyenlíteni is tudott az ellenfél, úgy festett ez az incidens minket fogott meg jobban (4-4).  Teljes üzemzavar Varga Zsolt együttesénél, a mérkőzésen először vezetést szerzett Olaszország.

Nem sokkal a negyed vége előtt már kettő volt hátrányunk, de kilenc játékperc után végre ismét eredményes tudott lenni a magyar csapat. Az utolsó percen belül egy újabb gólváltás történt, így 7-6-os olasz vezetéssel fordultak a csapatok az utolsó játékrészre.

Fotó: Kovács Tamás

 

Megint gólt kapott a magyar válogatott a negyed elején, de gyorsan sikerült a zárkózás. Zalánk Gergő nagyon elkapta a fonalat: ugyan a mérkőzés eleji lövései nem voltak eredményesek, de ez nem szegte kedvét, már harmadik gólját szerezte, amivel ismét egyenlő volt az állás (8-8).

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Vogel második ötméteresét hárította, ami egy kulcspillanata volt a meccsnek, hiszen már csak 4 perc volt hátra és nem kerültünk hátrányba. Sőt mit több a vezetést szereztük még, és hát ki más, ha nem Manhercz Tamás. Kevesebb mint három percet kellett kihúzni a végéig.

Ez nem sikerült azonban. Az utolsó 25 másodpercben támadhattunk még, a sérült szemű Jansik Szilárd kapott labdát Varga Dénestől, ráúszott a kapusra, közelről lőtt, azonban az olasz hálóőr egy hatalmas bravúrt mutatott be, jöhettek az ötméteresek. A rendes játékidő végeredménye 9-9.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Varga Dénes lécre lőtte első ötméteresünket, de Vogel Soma védett, 0-0. Vámos értékesítette büntetőjét, Vogel ismét védett. Zalánki Gergő és az olasz párja is pontos volt, 2-1 volt ide három kör után. Fekete Gergő rontott, de hát ki más, Vogel Soma újabb bravúrt mutatott be. Manhercz belőtte és eldöntötte: 3-2.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.