Sport

Tizenhét gólt dobva, magabiztos sikert aratott férfi vízilabda-válogatottunk

Tizenhét gólt dobva, magabiztos sikert aratott férfi vízilabda-válogatottunk

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. augusztus 1., csütörtök
Tizenhét gólt dobva, magabiztos sikert aratott férfi vízilabda-válogatottunk

A magyar férfi vízilabda-válogatott a Spanyolország elleni vereséget követően Japán ellen ugrott medencébe és aratott egy magabiztos győzelmet.

Fotó: Illyés Tibor

 

Bő egy perc után Molnár Erik révén megszereztük a vezetést. Varga Zsolt együttese 2,5 perc alatt megduplázta előnyét. Nem akartuk a véletlenre bízni, 1 perccel később Fekete Gergő góljával már 3-0 állt az eredményjelzőn. Ő eddig minden párizsi meccsén betalált.

Több mint 5 perc kellett a japánoknak, hogy feltörjék a védelmünket, és ha egy üzlet beindul, szinte azonnal ismét betaláltak. Viszont a mieink tudták, hogy nem lehet túlzottan kiengedni Japán ellen, azonnal két góllal építettük vissza előnyünk.

Egy gólgazdag első negyedet láthattunk, 5-2 volt az állás.

Fotó: Illyés Tibor

 

A második játékrészben is folytatódott a gólgyártás, amit a japánok kezdtek meg. Ment az adok-kapok 2-2 gól született 6 perc alatt, majd az utolsó percben még inkább bebetonozta előnyét a magyar válogatott, amely további két alkalommal zörgette meg a japán hálót.

A félidőben magabiztos vezetéssel pihenhettek a mieink, 9-4-re vezettünk.

Fotó: Illyés Tibor

 

A folytatásban hamar megszületett a tizedik magyar találat is. A mérkőzés hasonló mederben folytatódott tovább, gólok itt is és ott is. A japán kapus állt a nagyobb arányú magyar vezetés útjában, remekelt a hálóőr.

Az ázsiai válogatott igyekezett meccsben maradni, azonban zárkózni nem tudtak. Sőt: négygólos hátránnyal kezdték, és hatgólossal zárták a negyedet. A magyar csapat önbizalommal telve, jól, taktikusan játszott és tartotta kezében a találkozó alakulását. Így fordultak a felek az utolsó nyolc percre (12-6). 

Fotó: Illyés Tibor

 

Nem kellett aggódni a győzelem miatt, az utolsó játékrész első két perce 1-1 gólt eredményezett, nem volt szó nagy Japán zárkózásról, nem tartották nyomás alatt a mieinket. 15-8-nál kialakult az eddigi legnagyobb különbség a csapatok között, kevesebb mint három perc volt már csak hátra.

Lényegi változás nem történt a maradék időben. A magyar csapat végig komolyan vette a találkozót, Japán pedig végig próbálkozott a zárkózással. Minden magyar játékos betalált a mai meccsen, a vége egy magabiztos siker: 17-10.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.