Sport

Három góllal kapott ki a spanyoloktól férfi vízilabda-válogatottunk

Három góllal kapott ki a spanyoloktól férfi vízilabda-válogatottunk

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Három góllal kapott ki a spanyoloktól férfi vízilabda-válogatottunk

A második olimpiai csoportmeccsén ugrott medencébe a magyar férfi vízilabda-válogatott. Franciaország legyőzése után Spanyolország volt a soron következő ellenfél.

Fotó: Illyés Tibor

 

Egy Vogel védéssel indult a mérkőzés, amelyen spanyol vezetés született, csaknem 5 perc után. 2-0-ra változott az állás három és fél perccel később.

Néhány másodperccel a negyed vége előtt egy Vigvári centerezés után Angyal Dániel húzta be a labdát a hálóba, sikerült a szépítés (2-1).

Fotó: Illyés Tibor

 

A második negyedben egy spanyol kapufa volt az első komoly történés, 2,5 perc után. Ezt követően egy újabb gyönyörű magyar gól született, Vigvári pazarul ejtette át a labdát a spanyol kapus fölött, a kapufa mellettünk állt (2-2). Nem volt sokáig döntetlen azonban.

Ezen Zalánki balos bombája változtatott, 3-3 állt az eredményjelzőn fél perccel a nagyszünet előtt. Viszont volt még egy csavar, mégis spanyol vezetéssel mentek pihenőre, 1 másodperccel a negyed vége előtt ismét betalált az ellenfél.

Fotó: Illyés Tibor

 

Ahogy befejeződött úgy folytatódott a találkozó, spanyol góllal (5-3). Ismét sikerült zárkózni, videózás után megadták Angyal Dániel második találatát.

A spanyolok viszont folyamatosan veszélyt jelentettek a magyar kapura. Egy ötméteressel ismét kettő volt közte, majd Granados újra villant, először volt három közte (7-4).

Egyáltalán nem adta fel a magyar válogatott, Vámos Márton és Fekete Gergő révén folyamatos volt a zárkózás, 7-6-al teljesen nyitott volt a meccs. Az utolsó nyolc perce kétgólos spanyol előnnyel fordultak rá.

Fotó: Illyés Tibor

 

Nagyon nehéz helyzetbe került Varga Zsolt együttese, amely újabb két gólt kapott, háromgólos hátrányt kellett ledolgozni 4 perc alatt (9-6). Manhercz gólja volt ehhez az első lépés. A reményeket a tizedik spanyol gól foszlatta végérvényesen szét.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.