Sport

Megannyi helyzet, de nem tudott betalálni a Szeged, döntetlen Kozármislenyen

Megannyi helyzet, de nem tudott betalálni a Szeged, döntetlen Kozármislenyen

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
13 órája
Megannyi helyzet, de nem tudott betalálni a Szeged, döntetlen Kozármislenyen

Az első fordulós 3-2-es tatabányai vereséget követően a második meccsét is idegenben játszotta a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A szegediek megszerezték a szezonbeli első pontjukat.

Fotó: Gémes Sándor

 

Már korán helyzet adódott a Szeged előtt. A debütáló mérkőzésén duplázó Varga Balázs ugrott ki a védők közül, de a kapujából jól érkező Lékai védte lövését. A hazai kapus egy perccel később ismét hárított. Bő tíz perc múlva távolról kínálta meg lövéssel Varga Balázs Lékait, de ismét a kapus nyerte a párharcukat.

A 25. percben jártak a mislenyiek a szegedi kapu előtt, a de a pontatlan beadás végett nem adódott komoly lehetőség. Negyedórával később egy szabadrúgás után veszélyezettek a hazaiak. A beadást senki nem érte el így a kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda.

Két perccel a szünet előtt egy jobb oldali támadás végén a hosszún érkező Kirchner lőtt, ezt blokkolta egy szegedi védő, a kipattanót Pesti lőtte kapura, ezt Onódi ütötte ki a gólvonalról, majd ismét Kirchner elé került, aki ismét lőtt, ezt megint egy védő spárgázta ki a gólvonalról. Hihetetlen, de megúszta a kapott gólt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Félidőben: HR-Rent Kozármisleny - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0.

 

Aktívan kezdték a második játékrészt a szegediek. Papp Áron éles szögből tette próbára a már többet is védő Lékait, aki ismét a helyén volt, majd a kipattanó labdát végül Márkvárt kapta aki távolról kísérletezett, de a hazai kapus ismét a helyzet magaslatán volt. Két perccel később ugyanez volt elmondható, lábbal védett. A Szeged tavalyi házigólkirálya, Borvető Áron se tudta legyőzni Lékait, a hazai kapus a 60. percben újabb bravúrt mutatott be.

A 79. percben mégis a hazaiak álltak a legközelebb a gólhoz, egy kapufa formájában. Egy gyors kontra végén kapott labdát Barkóczi, akinek lövése a felső lécen csattant. Öt perccel később ismét a pályán másik oldalán voltak történések: de már leírni is fárasztó, Lékai ismét védett.

Horváth Milán mentett egy hatalmasat a szegedi kapu elől a találkozó utolsó percében. Ez volt a mérkőzés utolsó mozzanata, így gól nem született.

Végeredmény: HR-Rent Kozármisleny - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0.

 

Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion, 600 néző. Vezeti: Jakab Árpád (Kulman Tamás, Király Zsolt)
HR-Rent Kozármisleny - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0 (0-0)
HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Schuszter (Beke P. 85.), Vajda R., Horváth D., Turi – Nagy E., Kozics (Lépő, a szünetben) – Pesti (Debreceni 64.), Kirchner, Kiss B. (Daru 64.) – Horváth P. (Barkóczi 75.). Vezetőedző: Pinezits Máté
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Onódi – Gera N., Pejovics, Horváth M., Tóth B. – Varga B. (Kurdics 82.), Márkvárt, Haris – Papp Á., Borvető, Takács-Földes (Mohos 61.). Vezetőedző: Michael Boris

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.