Sport

Félóra alatt fordított és nyert a Tatabánya a Szeged ellen

Félóra alatt fordított és nyert a Tatabánya a Szeged ellen

Vereséggel kezdte a szezont a Szeged-Csanád GA

3 órája
Félóra alatt fordított és nyert a Tatabánya a Szeged ellen

A labdarúgó NB II 1. fordulójában az újonc OPUS TIGÁZ Tatabánya megilletődött kezdés után kétgólos hátrányba került az élvonalba vágyó Szeged-Csanád Grosics Akadémiával szemben, azonban a kék-fehérek a második félidőben 27 perc alatt megfordították az állást, s végül 3–2-s bravúrsikert arattak. 

 

Az első félidőben a 23. percben született a szegedi gól, egy szöglet után Varga Balázs a tizenhatosos és az alapvonal csücskétől, bal lábbal a jobb felső sarokba csavarta a labdát. Ezzel vezetett a Szeged a félidőben. 

A 49. percben egy szép szegedi akció végén Varga Balázs kapott labdát a tizenhatoson belül, majd miután megszelídítette, bal lábbal a kapu közepébe lőtte. De nem adta fel az újonc hazai csapat. Előbb az 55. percben Szegleti Gergely szabadrúgásból, majd a 61. percben a szegedi védelem hibáját kihasználva Jagodics emelt a kapuba, amivel egyenlített. Ezzel nem volt még vége. A 82. percben Vass Patrik az alapvonal közeléből ívelhetett középre egy szabadrúgást, az érkező Soltész Barnabás pedig 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát, ezzel már a Tatabányánál volt az előny.

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA  3–2 (0–1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 1200 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Bertalan Dávid, Ring Kevin)
TATABÁNYA: Lóth – Buna, Jagodics M., Harsányi D. – Csernik (Vida K., 80.), Szegleti, Bertus (Jelena, 52.), Katona K. (Varga D., 52.)  Árvai (Vass P., 52.), Eördögh, Letenyei (Soltész B., a szünetben). Vezetőedző: Gyürki Gergely
SZEGED: Takács J. – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. – Varga B. (Kurdics, 66.), Márkvárt, Haris (Pruska, 85.) – Papp Á. (Sarr, 80.), Borvető, Takács-Földes (Mohos, 66.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Szegleti (55.), Jagodics M. (61.), Soltész B. (82.), ill. Varga B. (23., 49.)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.