Sport

"Jó az öreg a háznál": Mikler Roland fantasztikusan védett Dánia ellen (+fotók, videó)

"Jó az öreg a háznál": Mikler Roland fantasztikusan védett Dánia ellen (+fotók, videó)

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
3 órája
"Jó az öreg a háznál": Mikler Roland fantasztikusan védett Dánia ellen (+fotók, videó)

Az OTP Bank - Pick Szeged kapusa első párizsi olimpiai meccsén szerepelhetett, kiváló teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re szenvedett vereséget az elmúlt három világbajnokság győztese, az elmúlt két olimpia arany, illetve ezüstérmese ellen. Az első félidőben fordítani tudott, sőt két góllal vezetett is a magyar csapat, azonban végül a 16-14-es hátrányból várhatták a második félidőt mieink.

A második játékrészben kevesebb gólt szereztünk, de kevesebbet is kaptunk, 12-11-es dán sikerrel zárult a második 30 perc.

 

Mikler Rolandon nem múlt semmi

A második olimpiáján szereplő (2012 London után) 39 éves kapuslegenda remek teljesítménnyel zárt Dánia ellen. Mikler Rolandot tartalékként nevezték a magyar olimpiai keretbe, erre a találkozóra cserélte be Chema Rodríguez Palasics Kristóf helyére.

A szegedi kapus kipihenten ugorhatott be, és nem akárhogyan tette ezt. Megmutatta, hogy érdemes vele számolni.

Mikler Roland 14 védést mutatott be, ezek hatékonysága 40 százalék felett. Világklasszis teljesítmény.

 

"Igyekeztem élni a lehetőséggel"

Mikler Roland szerint sok könnyű, üreskapus gólt engedtek ellenfelüknek. Szerinte több volt ebben a meccsben, hangzott el az M4 Sportnak adott meccs utáni interjúban.

Tisztességes munkát végeztünk, ez mutatja a csapat erejét

- emelte ki. Elmondta Mikler, hogy

nagyon jól éreztem magam, nagyon szerettem volna játszani utolsó olimpiámon, világversenyemen. Igyekeztem élni a lehetőséggel.

Az interjút itt tudja meghallgatni.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A franciák ellen dől el minden

A veterán kapus szerint van keresnivalója a magyar csapatnak a franciák ellen, de ahhoz egy 100 százalékos meccset kell hozniuk. Hozzátette:

meg kell lepni őket.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.