Sport

Nagyot küzdöttek, de kikaptak a világbajnok dánoktól férfi kézilabdázóink

Nagyot küzdöttek, de kikaptak a világbajnok dánoktól férfi kézilabdázóink

Mikler Roland szenézációs, 40 százalékos teljesítménnyel szállt be az olimpiába

Kibédi Péter
3 órája
Nagyot küzdöttek, de kikaptak a világbajnok dánoktól férfi kézilabdázóink

A magyar férfi kézilabda-válogatott 28–25-ös vereséget szenvedett Dániától.

 

Palasics Kristóf, Szita Zoltán, Imre Bence is kikerült a magyar keretből betegség miatt, helyükre Mikler Roland, Hanusz Egon és Rosta Miklós került. 

Mikler Roland jól szállt be az olimpiai küzdelembe, szép védéssel kezdett, a dánokat mindez nem akadályozta meg abban, hogy gyorsan meglépjenek 5-2-re. A Pick Szeged kapusa továbbra is remekelt, de a társak is összeszedték magukat, és a félidő felénél mínusz háromról visszajöttek egyre. Hibáztak a dánok, és ezt kihasználták a magyarok, Ilic Zorán és Bodó Richárd is két gólt szerzett, amire nem volt válasz, így átvette a vezetést válogatottunk. Persze ezt a világbajnok dánok sem hagyták szó nélkül, a kapuban addig is bravúrokat hozó Niklas Landin rátett még egy lapáttal, a magyar védekezés pedig rendre csak szabálytalanul tudta megállítani a dán támadásokat, amiből hetest lőhetett Mikkel Hansen. Ő nem az aki a büntetőket elhibázza, így a szünetben kettővel vezetett Dánia.

 

Mikler Roland a második félidőben is futószalagon szállította a bravúrokat, ugyanakkor a magyar támadásokban egyre több lett a bizonytalanság és a hiba. Ugyan nőtt a különbség a két csapat között, de a magyarok hatalmas csatára kényszerítették a világ jelenlegi legjobb csapatát, minden gólért komolyan meg kellett harcolniuk. Az utolsó 10 perc 25-20-as dán vezetésről indult. Hiába csillant fel a remény többször is, hogy felzárkózhat a magyar válogatott, erre a dánok nem adták meg az esélyt, bár tegyük hozzá, hogy a magyar fiúk is hibáztak szép számmal. A végén három gól maradt a két csapat között, ez azonban semmit nem változtatott azon, amit a meccs előtt is tudtunk: a továbbjutás a házigazda franciák elleni vasárnapi összecsapáson dől el.

Olimpiai férfi kézilabda torna
MAGYARORSZÁG–DÁNIA 25–28 (14–16)
Párizs. Vezette: I. García, A. Marín (spanyolok)
Magyarország:Mikler - Bóka, Bodó 4, Hanusz, Bánhidi 4, Ancsin 2, Rodríguez 2, cserék: Bartucz, Sipos, Ilic 5, Fazekas 3, Ligetvári, Lékai 2, Rosta 3
a dán gólszerzők: Gidsel 8, Hansen 5, Jörgensen 5, Arnoldsen 2, Lauge 4, Pytlick 3, Jakobsen 1
 lövések/gólok: 45/28, illetve 43/25
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 2/2
kiállítások: 2, illetve 12 perc
 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.