Sport

Hosszú Katinka szerint itthonról árulták el Milák Kristófot, gerinctelennek nevezte az úszószövetséget

Hosszú Katinka szerint itthonról árulták el Milák Kristófot, gerinctelennek nevezte az úszószövetséget

4 órája
Hosszú Katinka szerint itthonról árulták el Milák Kristófot, gerinctelennek nevezte az úszószövetséget

Nyílt levelet írt Hosszú Katinka a közösségi oldalán, amelyben kemény szavakkal támadja a Magyar Úszószövetséget (MÚSZ), és árulással vádolja a szervezetet. Állítása szerint a MÚSZ információkat szolgáltatott Milák Kristófról a legnagyobb riválisa, Léon Marchand edzőjének, Bob Bowmannek, ezért tudta a francia az utolsó hosszon legyőzni őt a 200 méteres pillangóúszás döntőjében a párizsi olimpián. Hosszú Katinka alattomosnak és gerinctelennek nevezi az úszószövetség viselkedését, és távozásra szólítja fel annak elöljáróit.

 

Mint ismert, Milák Kristóf a magyar medencés úszóválogatott legsikeresebb versenyzője lett a párizsi olimpián, miután 100 pillangón arany-, 200-on ezüstérmet szerzett. Teljesítményével rácáfolt az őt korábban bíráló, kritikus hangokra.

Hosszú Katinka már korábban úgy fogalmazott, hogy szerinte Milák edzője nagy hibát követett el, amikor lenyilatkozta, hogy tanítványa nincsen formában, mert ezzel előnyhöz juttatta a riválisait a felkészülésben. A háromszoros olimpiai bajnok ennél most tovább ment, kemény szavakkal, lényegében árulással vádolja az Úszószövetséget, és távozásra szólítja fel a vezetőséget.

Hosszú Katinka nyílt levelét változtatás nélkül közöljük:

Hosszú Katinka nyílt levele. (Fotó: Facebook)

 

Olvasva a magyar közvéleményt nem értem miért az újságírókat támadják, ők csak a munkájukat végezték és kommunikálták a MUSZ elnök, a MUSZ szövetségi kapitány és Milák Kristóf edzője szavait.

Nem volt még olyan MUSZ vezetés aki ennyire károsította volna a legjobb versenyzője felkészülését.

Bob Bowman a MUSZ-tól kapott információkból már Olimpia előtt hónapokkal tudta, hogy tanítványát a 200 méter pillangó utolsó 50 méterére kell készítse mint fizikálisan, de leginkább mentálisan. Párizsban Bowman-nak csak annyit kellett Marchandnak mondania: “Te edzettél a világon a legkeményebben, az utolsó 50-en utol fogod érni Milákot, aki alig edzett idén, Te érdemled meg az aranyat". Sajnos nem ez az első Olimpiai Érem ami MUSZ vezetés miatt nem valósul meg, de reméljük az utolsó.

Milák csak a jéghegy csúcsa, gondoljunk bele ha a világcsúcstartó olimpiai címvédővel ezt csinálják, mi a jussa a többi versenyzőnek.

A MUSZ vezetés a teljes ellenkezőjét csinálta mint ami a dolguk lett volna. A “munkát” ők nem végezték el, sőt hátráltatták.

Ilyen alattomos, gerinctelen viselkedés után az egyetlen tisztességes lépés a teljes vezérkar lemondása lenne. Vissza kell vonulniuk a hadszíntérről. De ezúttal nem csak egy előrehozott választással, amit megfélemlítést és zsarolást alkalmazva újra választással semmivé tesznek , hanem véglegesen.

Már az én időmben a 80as generáció és a MUSZ vezetés között is nézeteltérés volt ez a következő generációnál csak hatványozódott.

Nem szabadna engedni hogy tovább károsítsák a Magyar Sportot.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.