Sport

Nagy verseny után olimpiai ezüstérmes Milák Kristóf

Nagy verseny után olimpiai ezüstérmes Milák Kristóf

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
19 órája
Nagy verseny után olimpiai ezüstérmes Milák Kristóf

A magyar úszó a 200 pillangó elő- és középfutamát is a legjobb idővel nyerte meg. A remek forma kitartott végig, az aranyról éppen, hogy lemaradt.

Fotó: Kovács Tamás

 

Már első párizsi szereplésénrepülőrajtot vett Milák és rajt-cél győzelmet aratott. 1:53:92-es idővel nyerte meg előfutamát. A legjobb idővel jutott a középdöntőbe.

A középfutamot a világ idei legjobb idejével nyert meg. Milák már az első tempótól kezdve uralta a mezőnyt, 1:52.72 perccel csapott célba, így közel nyolc tizeddel volt gyorsabb, mint a hazaiak kedvence, Léon Marchand (1:53.50) néhány perccel korábban.

A fináléban elsőként fordult 50 méter után Milák, aki féltávnál is vezetett, sőt hat tizeddel jobb volt az ideje, mint tegnap. A hazai pályán szereplő Léon Marchand az utolsó 50 méteren nagyon hajrázott, és 25 méterrel a vége előtt fokozatosan előzte be a magyar úszót. 

Milák Kristóf így olimpiai ezüstérmes lett.

Marchand 1:51.21 perces idejével megdöntötte Milák tokiói olimpiai csúcsát, a magyar úszó pedig 1:51.75 perccel csapott a célba.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.