Sport

Éljük át újra Vogel Soma emberfeletti teljesítményét (+fotók, videó)

Éljük át újra Vogel Soma emberfeletti teljesítményét (+fotók, videó)

Érthető módon többen kiemelték a társak közül

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. augusztus 8., csütörtök
Éljük át újra Vogel Soma emberfeletti teljesítményét (+fotók, videó)

Mint ismert, a magyar férfi vízilabda-válogatott a 9-9-es rendes játékidőt követően ötméteresekkel 3-1-re legyőzte Olaszországot a negyeddöntőben. Varga Zsolt együttese a négy között a spanyolokat meglepetésre kiejtő horvátokkal találkozik.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Nehéz bárkit kiemelni a magyar csapatból, mert ebben a sikerben szíve-lelke benne volt mindenkinek, elég említeni az öt góllal záró Manhercz Krisztiánt. Viszont ha mégis meg kellene tenni, akkor Vogel Soma elsők között lenne.

A magyar kapus már a rendes játékidőben két büntetőt fogott, összesen 7 védéssel zárt, ezek hatékonysága 44% volt. A fő attrakció azonban a büntetőpárbajban következett: három ötméterest hárított.

Lássuk képekben Soma védéseit és az öröm pillanatait:

 

Érdemes újra megnézni a védéseket, nem minden nap látni ilyen teljesítményt:

 

"Jött a tipikus Soma-show"

Elsősorban a védekezés volt összeszedettebb a végén, abban javultunk fel, meg persze az a pár extra gól, ami akkor érkezett meg, amikor a legjobban kellett. Utána jött a tipikus Soma-show... van most már egy ilyen aurája a csávónak, hihetetlen

 – mondta Zalánki Gergő. 

Mindkét csapat, így az olaszok is megérdemlik a gratulációt, fantasztikus meccs volt. A két csapat sokat készült együtt a nyáron, ez nekünk most sokat jelentett. A meccset szerintem jól kezdtük, de a brutalitás bezavart, ekkor megbillent a meccs, elhúztak az olaszok, de visszajöttünk. Végül Soma extra teljesítménye is kellett a sikerhez!

– nyilatkozta Varga Zsolt szövetségi kapitány.

Ami igazán kedves számomra, az Vogel Soma

- válaszolta Manhercz Krisztián a büntetőpárbaj kapcsán.

A mérkőzés után így értékelt a főhős:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.