Sport

A kielce legyőzésével tornagyőztes az OTP Bank-Pick Szeged

A kielce legyőzésével tornagyőztes az OTP Bank-Pick Szeged

Egészen biztató kezdet a kéktől a bajnoki rajt előtti hétvégén

Kibédi Péter
3 órája
A kielce legyőzésével tornagyőztes az OTP Bank-Pick Szeged

A szegediek a Kasselben rendezett Probonio Sommermärchen Turnier első napján, szombaton 27-23-ra verték a Sipos Adriánt foglalkoztató német MT Melsungent.

Bánhidi Bence szerezte a döntő első gólját, ami megalapozta a Szeged remek kezdését. A kékek 3-0-val nyitottak, de a Kielce a 8. percben egyenlített. A vezetés egészen a hajráig a szegedieknél volt, a lengyelek először a 27. percben vezettek, de a félidőre 12-12-es döntetlennel mentek a csapatok.

A szegediek a második félidő hatodik percében kerültek ismét előnybe, amit még kettős emberhátrányban is tartani tudtak. A 43. percben Marin Jelenic ziccerével ismét három gól volt a nagyszerű ritmusban játszó Pick előnye. A kapuban Mikler Roland remekelt, a gólszerzésben Lazar Kukic jeleskedett, a hajrá pedig izgalommentes volt, 33-26-ra nyert a Szeged.

Az OTP Bank-Pick Szeged ezzel megnyerte a Probonio Sommermärchen Turniert, ami hat nappal az első bajnoki előtt igencsak biztató.

A találkozó után az OTP Bank-Őick Szeged elnöke, dr. Szűcs Ernő átadta Roberto Parrondónak a 10 éves EHF-kupa-győzelmünkre készült mezt és a CE Glass által készített üvegplakettet.

Probonio Sommermarchen Turnier, döntő
OTP Bank-PICK Szeged-Kielce 33-26 (12-12)
Kassel, 2500 néző.
OTP Bank-PICK Szeged: Thulin – Sostaric 2/2, Garciandia 2, Kukics 7, Bodó 5, Bánhidi 5, Jelinic 5. Csere: Mikler, Nagy M. (kapusok), Toto, Kalaras, Smárason 1, Röd 2, Bogojevic 2, Szilágyi 2/1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Kielce:  Cordalija – Moryto, Kounkoud 3, Monar 4, Gebala 2, D. Dujshebaev 2, Wiaderny 1. Csere: Mestric (kapus), Olejniczak 2, Rogulski 1, A. Dujshebaev 7, Karalek 1, Surgiel 3/3, Bulski. Vezetőedző: Talant Dujshebaev.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.
Hétméteres: 4/3, ill. 6/3.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.