Sport

Győzelemmel debütált Michael Apelgren a Pick Szeged kispadján

Győzelemmel debütált Michael Apelgren a Pick Szeged kispadján

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
3 órája
Győzelemmel debütált Michael Apelgren a Pick Szeged kispadján

Megnyerte a németországi felkészülési torna elődöntőjét a német MT Melsungen ellen, így vasárnap 15.30-kor a lengyel Kielce ellen harcol az elsőségért az OTP Bank - Pick Szeged.

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged

 

Borut Mackovsek betegség miatt, Sebastian Frimmel pedig kisebb sérüléssel bajlódott, így ők ketten nem utaztak el a csapattal Németországba.

A felkészülési időszak első találkozóját vívta a Pick Szeged, így ez volt az első alkalom, hogy az új szakmai stáb, Michael Apelgren és segítői, Jonas Källman és Kárpáti Krisztián együtt ült a szegedi kispadon. Az ellenfelet pedig szintén egy ismerős arc irányította, Roberto Parrondo személyében. A szélső korábban Szegeden játszott és EHF-kupát nyert a Kékekkel.

Gleb Kalaras különösen nagy tapsot kapott, hiszen orosz játékos éppen a német csapatból igazolt a Tisza-partra.

Az első gólt Mario Sostaric jegyezte hetesből, majd az előnyt Janus Smárason duplázta meg. A 7. percben tovább növelték az előnyüket a Kékek, 5-2 állt az eredményjelzőn. Két védéssel Tobias Thulin is kivette a részét a munkából.

A 18. percben néggyel ment a Pick, 9-5 volt az állás. A magabiztos vezetés nem illant el, a félidőben 13-10 volt.

Thulin után Mikler Roland is bemutatott több bravúrt a második játékrészben. Ennek köszönhetően is nőtt a szegedi előny, a 37. percben 17-11-re lépett el Michael Apelgren együttese. Ezután ugyan zárkózni tudtak a németek, de az utolsó tíz percet így is egy négygólos előnnyel kezdhette a Pick (22-18).

Öt perccel a vége előtt 24-21-nél, emberhátrányban mutatott be egy újabb védést Mikler, majd Lazar Kukics volt eredményes. A vége egy magabiztos, 27-23-as győzelem lett.

MT Melsungen (német) –OTP Bank-PICK Szeged 23–27 (10–13)
Probonio Sommermarchen Turnier, elődöntő, Kassel, 2500 néző.
Melsungen: Simic –  Kastening, Kristopans 5, Sípos 1, Mandic 1, Mensing 2, Balenciaga 2. Csere: Morawski (kapus), Drosten 2, Cavalcanti 2, Darmoul 7, Barrufet 1, Wolf. Vezetőedző: Roberto Parrondo.
OTP Bank - Pick Szeged: Thulin – Sostaric 7/4, Röd, Smárason 2, Bánhidi 1, Bodó 4, Jelinic 7. Csere: Mikler (kapus), Toto, Kalaras, Bogojevic 1, Garciandia 2, Kukics 3, Szilágyi. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc
Hétméteres: 1/0, ill. 4/4

A másik mérkőzésen a lengyel Kielce 31-28-ra legyőzte a német Magdeburg csapatát (aki ellen kezdi a BL-szezont a Pick Szeged). 

A vasárnapi program: 13 óra, 3. helyért: Magdeburg - Melsungen ; 15.30, döntő: OTP Bank-PICK Szeged - Kielce.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.