Sport

Szoros csatában maradt alul a Szeged török élvonalbeli ellenfelével szemben

Szoros csatában maradt alul a Szeged török élvonalbeli ellenfelével szemben

Bajnokok Ligáját és Európa Ligát megjárt játékosok ellen sikerült kis híján a bravúr

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 11., csütörtök
Szoros csatában maradt alul a Szeged török élvonalbeli ellenfelével szemben

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1-es vereséget szenvedett a Trabzonspor együttesétől felkészülési mérkőzésen szerda este.

Mindkét csapat komolyan vette a találkozót. (Fotó: Gémes Sándor)

 

A Szent Gellért Fórumban edzőtáborozó Trabzonspor ellen gyakorolt Michael Boris együttese.

A 19. percben az egyáltalán nem alsóbbrendű szerepet betöltő Szeged-Csanád Grosics Akadémia szerezte meg a vezetést. Könczey Márk tekert egy beadást remekül középre, a beadásnál már csak Borvető fejese bizonyult jobbnak, az előző idény házigólkirálya pazar mozdulattal csúsztatott a török kapuba. (1-0)

Folytatta a gólgyártást. (Fotó: Gémes Sándor)

 

Muhammet Taha Tepe több alkalommal is meg volt dolgoztatva a Trabzon kapujában. Bátran és helyzeteket kialakítva játszottak a szegediek a vezetés megszerzése után is. Tíz perccel később a próbajátékon szereplő Takács-Földes Olivér centerezett a bal oldalról, a középen érkező új igazolás, Varga György Balázs ballal perdítette kapura a labdát 7-8 méterről, de védeni tudott a török hálóőr.

Bőven akadt dolga a török kapuvédőnek. (Fotó: Gémes Sándor)

 

A túloldalon Takács János is megmutatta miért bíznak benne, Orsic közeli lövését spárgázta ki. Az első félidőben Varga György Balázs és Haris Attila is növelhette volna a Szeged előnyét, azonban mindkét kísérletet hárítani tudta Taha Tepe.

Jó játékot produkált csapata az első félidőben. (Fotó: Gémes Sándor)

 

A fordulást követően a csereként beálló Ónodi Ákos egy nagy védéssel mutatkozott be a szegedi kapuban. Jelentős mezőnyfölényben játszott már ekkor a Trabzonspor, de nagyon sokáig tudta magát tartani a Szeged.

Egészen a 83. percig, amikor is sikerült a török csapatnak az egyenlítés, méghozzá egy tankönyvbe illő támadás végén. Megvolt a kiforgatás a baloldalra, ahonnan érkezett a beadás, amit Umut Bozok becsúszva értékesített. (1-1)

Jobban bírták a véghajrát a törökök. (Fotó: Gémes Sándor)

 

A hátralévő percek még nagyobb török rohamokat hoztak, a nyomás egyre nőtt a Michael Boris csapatán. A nyomás pedig a hosszabbításban góllá érett: szélsebes kontrát vezettek a vendégek, amely végén Trezeguet talált be, aki ezzel fordított és megnyerte a meccset csapatának. (1-2)

A Szeged legközelebb szombaton 10 óra 30 perckor a Kecskemét ellen játszik felkészülési mérkőzést Cegléden.

 

Márkvárt Dávid értékelt

Szerintem egy jó mérkőzést játszottunk egy nagyon-nagyon jó, kiemelkedő ellenféllel szemben, úgyhogy szerintem ez jól szolgálta a felkészülésünket

- mondta az ezúttal a csapatkapitányi karszalagot is viselő szegedi középpályás. Hozzátette:

mindenki száz százalékosan odatette magát, amit a mester kért tőlünk azt próbáltuk maximálisan teljesíteni, szerintem ez nagyrészt sikerült is, gondolok itt letámadásokra, vagy olyan játékhelyzetekre, amiket minden nap gyakorolunk.

Hangsúlyozta, hogy

ez egy nagyon pozitív visszacsatolás volt az eddig elvégzett munkáról, de azért látjuk, hogy még van hova fejlődni, és fogunk is.

Mindig jó helyen volt nála a labda. (Fotó: Gémes Sándor)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.