Sport

Négygólos győzelmet aratott Szlovénia ellen a férfi kéziválogatott

Négygólos győzelmet aratott Szlovénia ellen a férfi kéziválogatott

Remek fordítással nyerte meg utolsó hazai felkészülési meccsét a magyar válogatott

2024. július 13., szombat
Fotó: Ladóczki Balázs
Négygólos győzelmet aratott Szlovénia ellen a férfi kéziválogatott

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott 29-25-re legyőzte Szlovéniát a szombaton Győrben rendezett felkészülési mérkőzésen.
 

Fotó: Ladóczki Balázs. 

 

Az első félidőben a támadásban elkövetett hibákat védekezésben próbálta ellensúlyozni a magyar együttes, de ez csak a 24. percig sikerült, utána Mikler Roland védései ellenére elléptek a vendégek és a szünetben 14-12-es előnyben voltak.

A csereként beállt Bartucz László is remekelt a kapuban, csapata pedig a 14. percet (6-5) követően a 43. percben vezetett ismét (20-19). A hibák számát elsősorban védekezésben sikerült csökkenteni és mivel tíz perc alatt 7-1-es sorozatot produkáltak, tíz perccel a vége előtt már 24-20-ra vezettek. Már három és fél perc sem volt hátra, amikor Blaz Janc és Sipos Adrián összekülönbözött egymással a pályán, ebből egy szempillantás alatt tömegjelenet alakult ki az egyik kapu előtt. Ilyesmi kézilabdameccsen ritkán fordul elő, de a két csapat edzőmérkőzésén már tavaly januárban is megtörtént.

Mikler és Bartucz is kilenc védéssel, a túloldalon Blaz Janc hét góllal, Klemen Ferlin és Urban Lesjak hat-hat védéssel zárt.

A két csapat 31. alkalommal találkozott egymással, 14 szlovén győzelem és egy döntetlen mellett ez volt a 16. magyar siker. A magyarok jövő pénteken Stuttgartban a házigazda németekkel, másnap ugyanott Japánnal játsznak edzőmeccset. A párizsi olimpián először július 27-én Egyiptom ellen lépnek pályára.

 

Eredmény:


Magyarország-Szlovénia 29-25 (12-14)


-----------------------------------


a magyar gólszerzők: Rosta, Bánhidi 5-5, Imre 4, Ancsin, Fazekas, Bodó 3-3, Lékai, Rodríguez 2-2, Sipos, Szita 1-1

lövések/gólok: 45/29, illetve 43/25

gólok hétméteresből: 3/1, illetve 4/3

kiállítások: 10, illetve 6 perc


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.