Sport

Negyedóra után csak futott az eredmény után a magyar női válogatott, de pontot szerzett

Negyedóra után csak futott az eredmény után a magyar női válogatott, de pontot szerzett

Először vesztett pontot Angola ellen a magyar női-kézilabda válogatott

2 órája
Negyedóra után csak futott az eredmény után a magyar női válogatott, de pontot szerzett

Nagyszerű ritmusban kezdett a magyar válogatott Angola ellen, az ellenfél szinte mindegyik hibáját góllal büntették. A kapuban remekül védett Janurik Kinga, támadásban pedig nagyszerűen használta ki Győri-Lukács Viktória, hogy az angolaiak csak nagyon lassan rendeződnek vissza és sorra lőtte a könnyű gólokat. A 16. percben minden rendben volt, 11-6-os magyar vezetés állt a táblán. Ekkor megakadt a jól működő magyar gépezet, mintha a koncentráció csökkent volna, ami buta hibákat eredményezett. Most az angolaiak büntették ezeket gólokkal, akik a 26. percben egyenlítettek, és ha Janurik Kinga nem hoz klasszis teljesítményt, akkor nem csak a 29. percben veszi át az afrikai csapat a vezetést és nem csak egy góllal vezetnek a szünetben.

 

A térfélcsere után a magyar válogatott tovább üldözte ellenfelét. Hol egy, hol két gól hátrányban voltak a mieink, egyenlíteni sem sokszor tudtak. Hiába védett továbbra is jól Janurik Kinga, az angolai beállós rendre egy az egyben állt vele szemben. A 47. percre sikerült ismét az egyenlítés, sőt Füzi-Tóvizi Petra góljával a vezetést is átvették. A hajrában kevés gól esett, válogatottunk egyszer tudott előnybe kerülni, az 58. percben, de sokáig nem vezettek. A magyar csapat az utolsó percben büntetőt hibázott, végül hiába támadott a győzelemért, meg kellett elégednie az egy ponttal.

A magyar válogatott csütörtökön 31-28-ra kikapott a franciáktól, vasárnap 25-24-re legyőzte Brazíliát, legközelebb pedig csütörtökön 14 órától lép pályára a még pont nélküli Spanyolország ellen.

Eredmény,Olimpiai kézilabda torna, csoportkör
Magyarország-Angola 31-31 (15-16)
Dél-párizsi 6-os Aréna, v.: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
Magyarország: Janurik - Szöllősi-Schatzl 6, Kuczora 4, Vámos 2, Füzi-Tóvizi 3, Klujber 9, Győri-Lukács 5, cserék: Papp, Simon 1, Márton 1, Debreczeni-Klivinyi, Bordás, Albek, Böde-Bíró
az angolai csapat gólszerzői: Kassama 9, Nenganga 5, Quizelete, Carlos 3-3, Machado, Paulo, Gabriel, Pascoal 2-2, Mario, Rosario, Fonseca 1-1

lövések/gólok: 55/31, illetve 47/31
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 2/1
kiállítások: 4, illetve 4 perc

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.