Szeged

A Csillagbörtön személyzetére támadt egy rab

A Csillagbörtön személyzetére támadt egy rab

Az egyik megtámadott komoly sérüléseket szerzett.

4 órája
Fotó: MTI/Németh György
A Csillagbörtön személyzetére támadt egy rab

Kedd reggel egy rab a zárkájához érkező egészségügyi szakápolóra és a körletfelügyelőre támadt a Szegedi Fegyház és Börtön II. objektumában – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Fotó: MTI/Németh György. 

 

A büntetés-végrehajtás dolgozói a fogvatartott gyógyszerellátását akarták elvégezni, amikor a rab minden előzmény nélkül először a szakápolót, majd a körletfelügyelőt arcon ütötte, és csak testi kényszer, illetve bilincs alkalmazásával tudták őt megfékezni.

Az ütéstől az ápolónő nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett, a körletfelügyelő és a fogvatartott nem sérült meg.

 A fogvatartott ellen feljelentést tett a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka. 

Nem ritka jelenség, hogy a fogvatartottak rátámadnak a felügyeletre. Évente húsz-harminc esetben fordul elő, hogy a verbális agresszió mellett valamilyen fizikai atrocitás éri a dolgozókat a fogvatartottak részéről.

A büntetés-végrehajtási szervezet sok esetben kap kritikát amiatt, hogy mozgáskorlátozó eszközöket használnak egészségügyi intézményben vagy egy előállításnál. Azonban éppen az ehhez hasonló esetek bizonyítják, hogy szükség van azokra az óvintézkedésekre, amelyek maximálisan garantálják kollégáik és a büntetés-végrehajtási intézetek biztonságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.