Sport

Remek kezdés, Vogel parádé - győzelemmel nyitott férfi pólóválogatottunk

Remek kezdés, Vogel parádé - győzelemmel nyitott férfi pólóválogatottunk

Húsz év után kezdett ismét sikerrel olimpián a magyar férfi vízilabda-válogatott

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Remek kezdés, Vogel parádé - győzelemmel nyitott férfi pólóválogatottunk

A Varga Zsolt vezette magyar férfi vízilabda-válogatott a házigazda Franciaország ellen kezdte meg olimpiai szereplését. A mieink szemében a jó tornakezdés mellett a világbajnoki búcsúért való revans is lebeghetett.

Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Hatalmas elánnal és elszántsággal ugrott medencébe a magyar csapat, amely szűk két perc után Varga Dénes góljával szerezte meg a vezetést. A franciák tudtak egyenlíteni, de ezek után nem sok babér termett a házigazdának az első negyedben.

Kettős emberelőnyünk gyorsan kihasználtuk, így ismét megvolt a vezetés, amely csak nőtt a következő percek során. Vigvári Vince két találatával léptünk el. A jól működő támadójáték mellett a védekezés is rendben volt, mellette Vogel Soma több védést is bemutatott.

Az első játékrész 5-1-es magyar vezetéssel zárult.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A második negyed is magyar góllal indult. A francia pólósok azonban felfejlődtek a magyar játékhoz, tartották a lépést. A negyed első felében 1-1 gól született mindkét oldalt. A nyolc perc nyolc találatot hozott, egyenlő elosztásban.

A 4-4 után, 9-5 volt az állás a félidőben.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A nagyszünet után a harmadik játékrész első fele nem hozott gólt. Vogel Soma ekkorra már 13 lövéssel nézett szembe, ezekből nyolcat hárított. Ezek után azonban tovább zárkózott Franciaország: egy gól itt, kettő ott. Marion Vernoux találata kilenc másodperccel a negyed vége előtt esett, ez volt a franciák hetedik gólja, háromra voltak a záró játékrész előtt (10-7)

Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Teljesen nyílt volt az összecsapás, annak ellenére is, hogy Jansik Szilárd gólja révén néggyel vezettünk. A házigazda gyorsan felzárkózott két gólra, ekkor még öt perc volt hátra.

A meccs egyik kulcspillanata mindenképpen Vogel Soma nevéhez fűződik. A magyar kapus második ötméteresét hárította két perccel a találkozó vége előtt, ezzel megtartva a kétgólos magyar előnyt. Vogel néhány másodperccel később két újabb védést mutatott be.

Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A következő támadásunk végén Vámos Márton talált be, azonban azonnal válaszoltak a franciák, nem lehetett teljesen megnyugodni. Majd ismét betaláltak a végén, de ez már nem volt elég a pontszerzéshez. A vége 13-12.

Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.