Sport

Diogo Costa volt a tizenegyespárbaj hőse: Portugália negyeddöntős

Diogo Costa volt a tizenegyespárbaj hőse: Portugália negyeddöntős

2024. július 2., kedd
Diogo Costa volt a tizenegyespárbaj hőse: Portugália negyeddöntős

0–0-s rendes játékidő és tizenegyespárbaj után Portugália jutott negyeddöntőbe a labdarúgó Európa-bajnokságon, a tornáról így veretlenül búcsúzó Szlovéniával szemben.

 Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni

 

A 2016-ban Európa-bajnok portugálok nagy lendülettel vetették bele magukat a mérkőzésbe, több ígéretes helyzetet is kialakítottak, később azonban kiegyenlítettebbé vált a játék, és alábbhagytak a rohamok. 

A hosszabbítás is eseménydús volt: Ronaldo büntetőből sem talált be – sorozatban 24 sikeres tizenegyes után rontott ismét –, majd Pepe nagy hibája után Benjamin Sesko került óriási ziccerbe, de azt Diogo Costa védte bravúrral. Matjaz Kek szlovén szövetségi kapitány piros lapot kapott, ezért elküldték a kispadtól.

A tizenegyespárbajban Josip Ilicic, Jure Balkovec és Benjamin Verbic lövését is kivédte Costa, akinek honfitársai nem hibáztak, így a portugálok jutottak tovább. Roberto Martínez csapata a pénteki negyeddöntőben a Belgium ellen 1–0-s győzelmet arató francia válogatott ellenfele lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.