Sport

Ismét egy öngól segítette ki a franciákat, akik már a nyolc között

Ismét egy öngól segítette ki a franciákat, akik már a nyolc között

2024. július 1., hétfő
Ismét egy öngól segítette ki a franciákat, akik már a nyolc között

A francia labdarúgó-válogatott Jan Vertonghen 85. percben vétett öngóljával 1–0 legyőzte Belgiumot az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének hétfő esti mérkőzésén Düsseldorfban, ezzel pedig bejutott a legjobb nyolcba, ahol a Portugália–Szlovénia párharc győztesével találkozik.

Fotó: Koszticsák Szilárd


Az első fél óra nem hozott jelentős lehetőségeket, a szünet előtti negyedórában viszont egyre több volt a jó francia támadás, még ha nagy helyzet ekkor sem alakult ki a gallok előtt. A belgáknak viszont több ízben is csupán felszabadításra futotta az erejükből, többnyire az ő térfelükön zajlott a játék.

A pihenő után már veszélyes helyzetig jutott Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese, ám nem tudott élni azzal, hogy a belgák feljebb tolták védekezésüket. Hetven perc után a támadásait addig rendre rossz átadásokkal elrontó belga együttes is kialakított lehetőséget.

A hajrában végül szerencsés találattal szereztek vezetést a franciák, az öngóllal pedig tovább is jutottak. A mérkőzés képét és a francia fölényt jól mutatja, hogy húsz kísérletükkel szemben a belgák mindössze ötször próbálkoztak, a kaput egy francia és két belga lövés találta el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.