Sport

Vargáért aggódik a futballvilág, Szoboszlait hősként ünneplik

Vargáért aggódik a futballvilág, Szoboszlait hősként ünneplik

2024. június 24., hétfő
Vargáért aggódik a futballvilág, Szoboszlait hősként ünneplik

A skótok elleni meccsen ijesztő sérülést szenvedett Varga Barnabás, sokáig nem is ehetett tudni, pontosan mi történt vele az ütközés után. A tévéképernyőkön keresztül is nagyon komolynak tűnt az eset, nem véletlen, hogy mindenki azonnal üzenetben bíztatta a Ferencváros támadóját.

Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Az egész világ együtt szorít Vargáért

A súlyos sérülését követően ijesztő körülmények között kellett ápolni a pályán Varga Barnabást, így nem csoda, hogy szinte a teljes Európa-bajnoki mezőny egy emberként aggódott a válogatott csatáráért.

A BBC is aggódott a magyar játékosért:

 

A francia szövetség is Vargáról posztolt:

 

Az angol válogatott Cole Palmer is:

 

A világbajnok Antoine Griezmann is együttérzését fejezte ki:

 

Szoboszlait hősként ünneplik

Szoboszlai Dominik igazi csapatkapitányként viselkedett akkor is mikor a szörnyű incidens megtörtént. A pályán mindent megtett a sikerért, amikor pedig más szerepben volt rá szükség, akkor is helyt állt.

A nemzetközi lapok azt emelik ki Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban, hogy Varga Barnabás sérülésekor nem tétlenkedett, hanem a lassan érkező orvosi segítsége látva ő kezdett el futni a hordággyal a sérült csapattársa felé, majd a kerekes hordágyat is ő lökdöste be a pályára, miközben a személyzet jelzésre várt, hogy felmehessenek a pályára. Szoboszlai a meccs után elmondta, nem érdekelte más, csak az, hogy Varga Barnabás a lehető leghamarabb megkapja a segítséget.

Az ESPN is kiemelte Szoboszlai cselekedetét:

 

A Bleacher Report is Szoboszlaival foglalkozott:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.