Sport

Varga Barnabás jól van, de meg kell műteni (hivatalos közlemény)

Varga Barnabás jól van, de meg kell műteni (hivatalos közlemény)

Az arccsontja tört el több helyen, miután a skót kapus belekönyökölt-képeken a drámai pillanat

Kibédi Péter
2024. június 24., hétfő
Fotó: Koszticsák Szilárd
Varga Barnabás jól van, de meg kell műteni (hivatalos közlemény)

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, minden bizonnyal nem számíthat majd a csapat továbbjutás esetén a Fradi csatárára.

VARGA Barnabás; DÁRDAI Márton; BOTKA Endre
Könyökkel találta el a skót kapus Varga Barnabás fejét (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A második félidő közepén egy, a skót tizenhatoson belül Angus Gunn-nal történő ütközés után Varga Barnabás eszméletlenül esett a földre. A csapattársak azonnal segítséget kértek az orvosi stábtól, akik nem túl gyorsan, de ápolni tudták őt, és végül a magyar csatár magához tért és kommunikálni is tudott, mielőtt kórházba szállították.

 "Zavaros helyzet volt az ütközés, a videobíró vizsgálta az esetet.

 Úgy tűnt, nincs eszméleténél, nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok rendkívül lassan indultak a pályára, mintha nem lettek volna tisztában a sérülés veszélyével és súlyosságával. Eltört az arccsontja

- idézte fel a meccset követő sajtótájékoztatón az esetet Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szeme alá mutatva jelezte, hol szenvedte el a sérülést a Ferencváros futballistája. "Most már rendben van, ez a legfontosabb. Valószínűleg órákon belül megműtik, a torna hátralévő részében már nem számíthatunk rá".

 "Szörnyű pillanat volt Barnit így látni. Szerencsére most már sokkal jobban van. 

Valószínűleg kisebb műtét vár rá, szorítunk neki, hogy minél hamarabb velünk legyen újra. Érte is küzdöttünk a hátralévő 15-20 percben, ez a siker neki is szól

 - jelentette ki a Freiburg támadója, aki végig nagy kedvvel futballozott, majd a századik percben az ő gólpasszából döntötte el az összecsapást Csoboth Kevin.

Később az MLSZ hivatalos közleményt adott ki Varga Barnabás állapotáról.

Az MTI fotóriportere dokumentálták a drámai pillanatokat:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.