Sport

Sajtóhír: Rosta Miklós visszatér a Pick Szegedhez

Sajtóhír: Rosta Miklós visszatér a Pick Szegedhez

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 22., szombat
Sajtóhír: Rosta Miklós visszatér a Pick Szegedhez

Hivatalosan nem megerősített, de egy megbízható forrás számolt be arról, hogy a magyar válogatott beálló újra kék mezt ölthet magára.

Sokan szomorúak voltak távozásakor.

 

Négy szezon a Tisza-parton

Négy tatabányai évet követően 2019-ben csatlakozott a Pick Szegedhez a beálló. Az előző klubjához hasonlóan, itt is négy szezont töltött.

A magyar válogatottban is 2019-ben mutatkozhatott be, a 2020-as Európa-bajnoki keretnek már tagja volt. Azóta is a nemzeti csapat oszlopos tagja, Bánhidi Bencével remek párost alkotnak a beálló poszton.

Két bajnoki címet ünnepelhetett a Pick Szegeddel.

Második évében szerezte első bajnoki aranyát a Kékekkel.

 

A következő szezon is hasonlóan remekül sikerült a számára. A 2021/22-es bajnoki kiírás győztese is a Pick Szeged lett, sikerült a címvédés. Ráadásul Rosta Miklós utolsó másodperces góljával nyertek 30-29-re a Veszprém ellen, és lett bajnok a Pick.

 

A válogatott beálló teljesítménye folyamatosan javult és fejlődött Juan Carlos Pastor kezei alatt, ez a nemzetközi szinten a számokban is megmutatkozott. A szegedi mezben lejátszott Bajnokok Ligája szezonjait 1, 8, 9, majd 42 góllal zárta.

Idén a Dinamo Bucuresti csapatával az Európa Ligában szerepelt, négyesdöntőbe jutottak, Rosta 64-szer volt eredményes a kupasorozatban.

2022-ben már második alkalommal választották az év kézilabdázójának.

 

Újra kék mezt ölhet magára

A kézilabdával foglalkozó szakoldal, az általában jól értesült RThandball hozta le a hírt, miszerint Rosta Miklós 2025 nyarától ismét a Pick Szeged játékosa lesz.

A jelenleg a Dinamo Bucuresti csapatában szereplő beálló azután hagyhatja el a román csapatot, hogy a vezetőedző, Xavier Pascual Fuertes csatlakozott a Veszprémhez. Érdemes emlékezni, hogy anno éppen a spanyol tréner volt az, aki nagyon szerette volna leigazolni Rostát. Ebben a történetben Fuertes szerepe nagyon nagyot nyomott a latban. Így nem meglepetés, ha az Ő hiányában a magyar válogatott kézilabdázó sem maradna sokkal tovább a román fővárosban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.