Sport

Dráma a köbön: az utolsó másodpercben lett bajnok a Pick Szeged Veszprémben!

Dráma a köbön: az utolsó másodpercben lett bajnok a Pick Szeged Veszprémben!

2022. június 11., szombat
Dráma a köbön: az utolsó másodpercben lett bajnok a Pick Szeged Veszprémben!

A Pick Szeged fennállása során először védte meg címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 30-29-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a döntő szombati visszavágóján, így 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal nyerte meg a párharcot.

Nem lehetetlen, de nagyon nehéz feladat előtt állt a Pick Szeged a Telekom Veszprém elleni bajnoki döntő visszavágója előtt. A bakonyiak múlt pénteken egyetlen góllal, 29-28-ra nyerni tudtak Szegeden, azaz a címvédéshez mindenképpen győznie kellett Szegednek. Ezt bajnoki döntőben legutóbb tavaly meg is tette Veszprémben, az akkori 37-36-os siker, az idegenben lőtt több góllal most is elég lett volna. Apró, de nem elhanyagolandó különbség, hogy akkor 3 gólos előnnyel érkeztek a visszavágóra a szegediek.

Bár a Veszprém gyorsan megugrott 2-0-ra, Mikler Roland védései, valamint Bogdan Radivojevic és Dean Bombac góljaival előbb egyenlített majd a vezetést is átvette egyetlen góllal a Pick. A hazaiaknak kellett mennie az eredmény után, amit meg is tettek. A félidő felénél egy veszprémi rontott támadás után Bánhidi Bence talált a kapuba, amivel a mérkőzésen először vezetett a Szeged két góllal. (15. perc: 6-8)

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az előnyt azonban nem hogy növelni nem sikerült, a veszprémiek eltüntették azt. Bodó Richárd kiállítását kihasználva, Rasmus Lauge vezérletével 3 perc alatt egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A 22. percben Petar Nenadic találkozott Bánhidi Bencével a szegedi kapu előtt, majd fájdalmas arccal a földre esett. A játékvezetők videóztak, és bár a többszöri visszajátszáson is látszott, hogy a fejét nem, csak a karját érte el a szegedi beálló a szerb légiósnak, Bánhidinek felmutatták a piros lapot- Nenadic alakításával a veszprémi Petőfi Színházban jó eséllyel kapna szerződést.

Nenadic fejét nem érte el Bánhidi, mégis pirosat kapott.

Az, hogy a bírók így belenyúltak a mérkőzésbe, szerencsére nem zavarta meg a szegedieket, bár a vezetést nem tudták átvenni, minden esetben válaszolni tudtak a veszprémi gólokra, így a félidőben döntetlennel mentek pihenni a csapatok. (I. Félidő: 14-14)

Bár veszprémi góllal indult a második félidő, a Szeged pillanatok alatt magához ragadta a kezdeményezést és a 39. percre meglépett három góllal. Ameddig higgadt és pontos maradt a szegediek támadása, addig tartani tudták a 2-3 gólos különbséget, de figyelmeztető volt, hogy a legapróbb hibát kihasználva azonnal az egyenlítés közelébe léptek a hazaiak (45. perc: 21-23)

Az utolsó 10 perchez közeledve tartani tudta 1-2 gólos előnylt a Szeged. Az 53. percben azonban elég volt két hiba ahhoz, hogy a veszprémiek egyenlítsenek. (26-26). Közeledett a bűvös 30. gól is, ami azt jelentette, hogy az idegenben lőtt góloknak köszönhetően akár egyetlen gólos szegedi győzelem is aranyat ér. Bár az esély ott volt a hazaiaknál, hogy átvegék a vezetést, de Jorge Maqueda hibázott, nem úgy Kent Robin Tönnesen, így újra a Szegednél volt az előny. Az 56. perc végre ezt már kettőre növelte a Pick, miután Sipos Adrián hibázott, Matej Gaber betalált.

Veszprém, 2022. június 11. A szegedi Kent Robin Tonnesen (j2) és Rosta Miklós (b), valamint a veszprémi Ligetvári Patrik (j) a férfi kézilabda NB I döntõjének visszavágóján játszott Telekom Veszprém – Pick Szeged mérkõzésen a Veszprém Arénában 2022. június 11-én. MTI/Vasvári Tamás

Az izgalmaknak messze nem volt vége, mert amilyen nehezen jött össze az előny, olyan gyorsan tűnt el és 26:40-nél, már Juan Carlos Pastornak kellettt időt kérnie 28-28-nál. Az 57. percben a Pick Szeged időt kért,majd Bodó Richárd lőtt gólt. Ekkor volt 28-29 az állás, így az ide. Veszprémi oldalon belemenést fújtak Mahénél az utolsó passz után, az utolsó másodpercben Rosta bedobta Bombac passzát. 29-30! BAJNOK LETT A PICK SZEGED!

Percről percre tudósításunk a meccsről:

60. perc: HIHETETLEN: egy másodperccel a vége előtt Rosta gólra váltotta Bombac átadását. 29-30 BAJNOK A PICK!

60. perc Az utolsó időkérés, 6 passz lehet vissza még ebből a bajnokságból.

2012 óta nem ünnepelt odahaza bajnoki címet a Veszprém...

60. perc Egy góllal bajnok lehet a Veszprém. Lassú támadás, Nenadics megindul, ellökik. Hazai időkérés lesz.

59. perc Hét emberrel támad a Szeged, aki innen nyer, az nyer. Bodó nyolcméteres bombája a lécen csattan!

59. perc Nenadics egy szerencsés lövőcsel után a hatosról jobbal a jobb felsőbe lő. Egyenlő.

58. perc Hosszas hazai támadás, jó védekezés a Szegedtől, szabaddobás szabaddobás hátán. Mikler fogja Mahé ziccerét, de szabaddobás.

57. perc Bodó szót fogad, góllal lepi meg Cuparát. 28–29!

57. perc Az utolsó szegedi időkérés.A szegediek története ötödik bajnoki aranyát szerezte meg, és most először sikerült megvédeni a bajnoki címet.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.