Sport

Dráma a köbön: az utolsó másodpercben lett bajnok a Pick Szeged Veszprémben!

Dráma a köbön: az utolsó másodpercben lett bajnok a Pick Szeged Veszprémben!

2022. június 11., szombat
Dráma a köbön: az utolsó másodpercben lett bajnok a Pick Szeged Veszprémben!

A Pick Szeged fennállása során először védte meg címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 30-29-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a döntő szombati visszavágóján, így 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal nyerte meg a párharcot.

Nem lehetetlen, de nagyon nehéz feladat előtt állt a Pick Szeged a Telekom Veszprém elleni bajnoki döntő visszavágója előtt. A bakonyiak múlt pénteken egyetlen góllal, 29-28-ra nyerni tudtak Szegeden, azaz a címvédéshez mindenképpen győznie kellett Szegednek. Ezt bajnoki döntőben legutóbb tavaly meg is tette Veszprémben, az akkori 37-36-os siker, az idegenben lőtt több góllal most is elég lett volna. Apró, de nem elhanyagolandó különbség, hogy akkor 3 gólos előnnyel érkeztek a visszavágóra a szegediek.

Bár a Veszprém gyorsan megugrott 2-0-ra, Mikler Roland védései, valamint Bogdan Radivojevic és Dean Bombac góljaival előbb egyenlített majd a vezetést is átvette egyetlen góllal a Pick. A hazaiaknak kellett mennie az eredmény után, amit meg is tettek. A félidő felénél egy veszprémi rontott támadás után Bánhidi Bence talált a kapuba, amivel a mérkőzésen először vezetett a Szeged két góllal. (15. perc: 6-8)

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az előnyt azonban nem hogy növelni nem sikerült, a veszprémiek eltüntették azt. Bodó Richárd kiállítását kihasználva, Rasmus Lauge vezérletével 3 perc alatt egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A 22. percben Petar Nenadic találkozott Bánhidi Bencével a szegedi kapu előtt, majd fájdalmas arccal a földre esett. A játékvezetők videóztak, és bár a többszöri visszajátszáson is látszott, hogy a fejét nem, csak a karját érte el a szegedi beálló a szerb légiósnak, Bánhidinek felmutatták a piros lapot- Nenadic alakításával a veszprémi Petőfi Színházban jó eséllyel kapna szerződést.

Nenadic fejét nem érte el Bánhidi, mégis pirosat kapott.

Az, hogy a bírók így belenyúltak a mérkőzésbe, szerencsére nem zavarta meg a szegedieket, bár a vezetést nem tudták átvenni, minden esetben válaszolni tudtak a veszprémi gólokra, így a félidőben döntetlennel mentek pihenni a csapatok. (I. Félidő: 14-14)

Bár veszprémi góllal indult a második félidő, a Szeged pillanatok alatt magához ragadta a kezdeményezést és a 39. percre meglépett három góllal. Ameddig higgadt és pontos maradt a szegediek támadása, addig tartani tudták a 2-3 gólos különbséget, de figyelmeztető volt, hogy a legapróbb hibát kihasználva azonnal az egyenlítés közelébe léptek a hazaiak (45. perc: 21-23)

Az utolsó 10 perchez közeledve tartani tudta 1-2 gólos előnylt a Szeged. Az 53. percben azonban elég volt két hiba ahhoz, hogy a veszprémiek egyenlítsenek. (26-26). Közeledett a bűvös 30. gól is, ami azt jelentette, hogy az idegenben lőtt góloknak köszönhetően akár egyetlen gólos szegedi győzelem is aranyat ér. Bár az esély ott volt a hazaiaknál, hogy átvegék a vezetést, de Jorge Maqueda hibázott, nem úgy Kent Robin Tönnesen, így újra a Szegednél volt az előny. Az 56. perc végre ezt már kettőre növelte a Pick, miután Sipos Adrián hibázott, Matej Gaber betalált.

Veszprém, 2022. június 11. A szegedi Kent Robin Tonnesen (j2) és Rosta Miklós (b), valamint a veszprémi Ligetvári Patrik (j) a férfi kézilabda NB I döntõjének visszavágóján játszott Telekom Veszprém – Pick Szeged mérkõzésen a Veszprém Arénában 2022. június 11-én. MTI/Vasvári Tamás

Az izgalmaknak messze nem volt vége, mert amilyen nehezen jött össze az előny, olyan gyorsan tűnt el és 26:40-nél, már Juan Carlos Pastornak kellettt időt kérnie 28-28-nál. Az 57. percben a Pick Szeged időt kért,majd Bodó Richárd lőtt gólt. Ekkor volt 28-29 az állás, így az ide. Veszprémi oldalon belemenést fújtak Mahénél az utolsó passz után, az utolsó másodpercben Rosta bedobta Bombac passzát. 29-30! BAJNOK LETT A PICK SZEGED!

Percről percre tudósításunk a meccsről:

60. perc: HIHETETLEN: egy másodperccel a vége előtt Rosta gólra váltotta Bombac átadását. 29-30 BAJNOK A PICK!

60. perc Az utolsó időkérés, 6 passz lehet vissza még ebből a bajnokságból.

2012 óta nem ünnepelt odahaza bajnoki címet a Veszprém...

60. perc Egy góllal bajnok lehet a Veszprém. Lassú támadás, Nenadics megindul, ellökik. Hazai időkérés lesz.

59. perc Hét emberrel támad a Szeged, aki innen nyer, az nyer. Bodó nyolcméteres bombája a lécen csattan!

59. perc Nenadics egy szerencsés lövőcsel után a hatosról jobbal a jobb felsőbe lő. Egyenlő.

58. perc Hosszas hazai támadás, jó védekezés a Szegedtől, szabaddobás szabaddobás hátán. Mikler fogja Mahé ziccerét, de szabaddobás.

57. perc Bodó szót fogad, góllal lepi meg Cuparát. 28–29!

57. perc Az utolsó szegedi időkérés.



A szegediek története ötödik bajnoki aranyát szerezte meg, és most először sikerült megvédeni a bajnoki címet.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.