Sport

Olimpia: Kozák Danuta neve fel sem merült, a szegedi Kopasz Bálint nem volt kérdés, hogy utazik

Olimpia: Kozák Danuta neve fel sem merült, a szegedi Kopasz Bálint nem volt kérdés, hogy utazik

2024. június 20., csütörtök
Olimpia: Kozák Danuta neve fel sem merült, a szegedi Kopasz Bálint nem volt kérdés, hogy utazik

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége jóváhagyta a párizsi olimpián induló versenyzők névsorát, bár egy kérdőjel még van a nőknél. A hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta neve viszont fel sem merült, hogy bekerülhetne a csapatba a számára balul elsült válogató után.

 

A férfiaknál nincs kérdőjel

A hat utazó kajakos: a szegedi Kopasz Bálint, Varga Ádám és a négyes: Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor. Felvetődött, hogy Csizmadia és Kuli helyett Kurucz Levente és Opavszky Márk kerül be, akik párosban a szétlövést veszítették el a Nádas, Tótka duóval szemben. 

A bizonytalanságot az váltotta ki, hogy a négyes az Eb-n csak negyedik lett, de mégsem lesz változtatás.

Az is felmerült, hogy Kopasz és Varga beül a négyesbe, de ezt is elvetették. Az olimpia programjában a négyesek versenye megelőzi az egyest, és az egyesben olimpiai bajnok Kopasz címvédésre készül, nem akarja szétforgácsolni az erejét. Kopasz és az olimpiai ezüstérmes Varga csak egyesben indul Párizsban, a négyes pedig kiadja a két párost.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Nem szerepel a névsorban a hatszoros olimpiai bajnok

Női kajakban a 37 éves Kozák Danuta neve fel sem merült – a Magyar Nemzet információi szerint a számára balul elsült válogató után leállt az edzésekkel –, de egyelőre csak Csipes Tamara, Gazsó Dorka és Fojt Sára tekinthető biztos utazónak. A negyedik helyre az Európa-bajnok négyes negyedik tagja, Pupp Noémi, valamint Lucz Anna a jelölt.

Jövő szerdáig őket még versenyeztetik, alapvetően négyesben. A válogatón egyesben Lucz lett a negyedik, Pupp az ötödik, párosban viszont a Pupp, Fojt duó megelőzte a Lucz, Hadvina Dóra kettőst. 

Nagy kérdés, hogy Csipes és Gazsó vállal-e három számot az olimpián, vagy a párost „elengedik”. Az Eb-n kettesben „csak” harmadikok lettek. Egyesben mindketten biztosan indulnak az olimpián.

Kenuban a nőknél Kiss Ágnes, Nagy Bianka (C-2 500) és Takács Kincső (C-1 200) képviseli a színeinket az olimpián. A férfiaknál Adolf Balázs duplázik, az ezer egyes mellett párosban ötszázon Hajdu Jonatánnal indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.