Sport

Így juthat tovább a magyar válogatott a csoportjából + videó

Így juthat tovább a magyar válogatott a csoportjából + videó

Nehéz, de nem reménytelen a helyzet

Kibédi Péter
2024. június 20., csütörtök
Így juthat tovább a magyar válogatott a csoportjából + videó

A negatív gólkülönbség sem biztos, hogy akadáélya a továbbjutásnak.

Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott második Eb meccsét is elveszítette, mitán a Stuttgártban 2-0-ra kikapott Németorzségtól. Ez azt jelenti, hogy kezdődhet a számolgatás, hogyan léphet tovább a csoportból nemzeti csapatunk.

 

A magyar válogatott továbbjutásához először is az kell, hogy Rossi csapata győzzön Skócia ellen, ha ez megvan, akkor mindenképpen megvan a csoport harmadik helye. Csak ezután jöhet a matek.

Mielőtt számolgatunk, nézzük meg Szoboszlai Dominik hogyan értékelte a szerdai meccset, illetve mit válaszolt lapunk kérdésére a "matekozásról".

A legfontosabb, hogy minél kevesebb riválisnak legyen háromnál több pontja, de az lenne az igazi, ha annál még kevesebb lenne. Ez leginkább sok döntetlennel valósulhat meg. Innen nézve a B és a C csoport nem alakul rosszul, van rá esély, hogy Spanyolország és Olaszország, valamint Anglia és Szerbia kiemelkedik a maga négyeséből.

Csak emlékeztetőül írjuk, hogy a 2016-os franciaországi világbajnokságot úgy nyerte meg a portugál válogatott, hogy nem nyert meccset a csoportjában, csak három döntetlent tudott összekaparni, így végül három ponttal, nullás gólkülönbséggel jutott tovább. 

A 2016-os Európa-bajnokság legjobb csoportharmadikai:

  • Szlovákia 4 pont/0-s gólkülönbség
  • Észak-Írország 3 pont/0-s gólkülönbség
  • Írország 4 pont/-2-es gólkülönbség
  • Portugália 3 pont/0-s gólkülönbség 

Ez után vessünk egy pillantást a 2021-es részben magyarországi rendezésű Európa-bajnokság csoportharmadik helyezettjeire:

  • Svájc 4 pont/-1-es gólkülönbség
  • Ukrajna 3 pont/-1-es gólkülönbség
  • Csehország 4 pont/+1-es gólkülönbség
  • Portugália 4 pont/+1-es gólkülönbség 

A magyar válogatott jelenleg 0 ponttal, -4-es gólkülönbséggel áll az A csoport utolsó helyén, az első győzelmüket június 23-án Stuttgartban, a skótok ellen szerezhetik meg Szoboszlaieék.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.