Sport

Kikapott a házigazdától, de büszke lehet teljesítményére a magyar válogatott

Kikapott a házigazdától, de büszke lehet teljesítményére a magyar válogatott

Nagyon nehéz helyzetben a magyar csapat a továbbjutás tekintetében.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 19., szerda
Kikapott a házigazdától, de büszke lehet teljesítményére a magyar válogatott

Egy német találat az első és egy a második félidőben. A mieink lesgólig jutottak.

Fotó: Illyés Tibor

 

Már a mérkőzés leglején gól szerezhetett volna a magyar válogatott: Sallai került helyzetbe, azonban Neuer jól együtt élt a játékkal és kivetődve menteni tudott. A 7. percben ismét a mieink veszélyeztettek, Bolla veszélyes lövése vágódott le a blokkról. Nagy jól kezdett Marco Rossi együttese.

Fotó: Illyés Tibor

 

Az első tíz percet mondhatjuk, hogy túlélték a hazaiak, akik ezt követően belerázódtak a meccsbe. A 12. perc elején Havertz harcolt ki magának egy helyzetet, Willi Orbánt kerülte meg, közelről érkező lövését azonban Gulácsi egy remek reflexmozdulattal védte.

Fotó: Koszticsák Szilárd

 

A szituációt követő szöglet sem volt sokkal veszélytelenebb, a németek egy szögletkombinációval lepték meg a mieinket. Andrich érkezett a hosszún a Kroos által beívelt labdára,egy pazar kapáslövést eresztett el, kísérletét Bolla fejelte ki.

Az első félidőben Bolla Bendegúz a mezőny egyik legjobbja volt. (Fotó: Koszticsák Szilárd)

 

A 22. perc hozta az első félidő legfontosabb történését. Musiala adott egy remek labdát Gündogannak a magyar tizenhatoson belül, a német csapatkapitány mintha szabálytalankodott volna Orbánnal szemben, azonban a holland játékvezető sípja néma maradt. Így visszapasszolt Musialanak a Manchester City középpályása, majd a lövés a gólvonalon álló Fiola combjáról a lécre pattant, onnan pedig a magyar kapuba (1-0).

Fotó: Illyés Tibor

 

Négy perccel később kis híján sikerült a magyar egyenlítés: Szoboszlai szabadrúgását bravúrral védte Neuer, a kipattanót pedig nem sikerült begyötörni.

Fotó: Illyés Tibor

 

Két perccel később egy gyönyörű magyar támadás bontakozott ki, remek volt a labdakihozatal, Kerkez futott el a baloldalon, lapos beadása után Szoboszlai került helyzetbe, azonban ismét helyén volt a német blokk.

A félidő utolsó percében sokan gól kiáltottak Musiala lövésénél, azonban az az oldalhálóban kötött ki, megtévesztve nagyon sokakat a stuttgarti stadionban és a tévék előtt is.

Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Az utolsó percben lesgólig jutott a magyar válogatott. Szoboszlai pazarul centerezett szabadrúgásból, a fejes sem maradt el, Neuer azonban hárítani tudott. A kipattanót Sallai értékesítette, azonban leshelyzetből, sőt már a korábbi fejes is lesállásból történt.

Fotó: Illyés Tibor

 

Félidőben: Németország - Magyarország 1-0

 

Olyan hektikusság nem jellemezte a második játékrészt elejét, mint a meccs kezdetét, de unalmasnak semmiképpen nem volt mondható. Mindkét csapat lendületesen állt bele a folytatásba is.

A második félidő első lehetőséget hazai oldalon lehetett feljegyezni, az 55.percben kétszer is megtornáztatták Gulácsit. Először a beadást ütötte ki a magyar kapus, utána pedig Kroos lövését hárította.

Fotó: Koszticsák Szilárd

 

A 60. perc elején ismét megvolt az esély az egyenlítésre. Varga Barnabás csakúgy mint Svájc ellen, ismét fejjel veszélyeztetett, azonban a kapu fölé bólintotta a baloldalról érkező beadást.

Fotó: Koszticsák Szilárd

 

A házigazda szépen körbejáratta a labdát a magyar védelme körül, Mittelstadt egy okos, lapos centerezést vitelezett ki, ami a második hullámban Gündogant találta meg, aki állítgatás nélkül, ballal talált be. Gulácsi nem érhetett le (2-0).

Fotó: Illyés Tibor

 

Nem sokkal később ismét munkában volt Gulácsi, ezekben az esetekben tudott is védeni. Ezekben a percekben már látszódott, hogy a második német gól lelkileg megviselte Marco Rossi csapatát. Az utolsó percekben sem sem lassítottak a németek, nem szerettek volna ráülni az eredményre.

Fotó: Illyés Tibor

 

Egy ordító magyar helyzet maradt ki az utolsó percben, csak nem akart összejönni a gólszerzés. Szoboszlai emelt középre, Neuer érkezett és ütközött Ádám Martinnal, Orbán elé keveredett a labda, a már ekkor támadót játszó hátvéd azonban nyolc méterről nem tudott betalálni. A gólvonalról tisztáztak a németek.

Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Végeredmény: Németország - Magyarország 2-0.

Európa-bajnokság, csoportkör, A-csoport, 2. forduló, Németország, Stuttgart, 51 000 néző. Vezette: Danny Makkelie (Hessel Steegstra, Jan de Vries) – hollandok
Németország-Magyarország 2-0 (1-0)
Németország: Neuer − Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt − Andrich (Can, 72.), Kroos − Musiala (Führich, 72.), Gündogan (Undav, 84.), Wirtz (Sané, 58.) − Havertz (Füllkrug, 58.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai M. – Bolla (Ádám, 75.), Nagy Á. (Kleinheisler, 64.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 75.) – Sallai (Csoboth, 87.), Szoboszlai – Varga B. (Gazdag, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Musiala (22.), Gündogan (67.)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.