Sport

BL-beosztás: Sostaric keménynek, Bánhidi egyenesen halálcsoportnak nevezte

BL-beosztás: Sostaric keménynek, Bánhidi egyenesen halálcsoportnak nevezte

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 28., péntek
BL-beosztás: Sostaric keménynek, Bánhidi egyenesen halálcsoportnak nevezte

Mint ismert tegnap sorsoltak a Bajnokok Ligájában, ahol az OTP Bank - Pick Szeged idén is érdekelt, miután megkapta a szabadkártyát. Michael Apelgren együttese az előző kiírás négyesdöntőjének három tagjával is egy nyolcasba került. A csapatkapitány Bánhidi Bence és Mario Sostaric reagált a húzás eredményére.

 

A Pick Szeged a dán Aalborg, a német Sc Magdeburg, a címvédő, spanyol Barcelona, a lengyel Industria Kielce, a francia HCB Nantes, a horvát HC Zagreb, valamint a norvég Kolstad Handbold társaságában szerepel majd a csoportkörben.

A legutóbbi négy Bajnokok Ligája kiírás győztesei is itt szerepelnek a Barcelona és Magdeburg személyében. A spanyolok három, a németek egy alkalommal ültek fel Európa trónjára ebben az időszakban.

A tavaszi négyesdöntőből ide került a már említett Barcelona és Magdeburg, valamint az Aalborg is.

Az Aalborggal, a Zagrebbal, a Kielcével és a Kolstadtal az elmúlt idényben is találkoztak a Kékek, mind a négy csapatot sikerült hazai pályán legyőzni.

 

Mario Sostaric szerint ez egy nagyon kemény csoport lesz

Ez a csoport nagyon kemény, hiszen három csapat is szerepelt az idei Bajnokok Ligája négyes döntőben. Egy biztos, hogy minden meccsen meg kell majd küzdenünk a győzelemért, a pontszerzésért. Úgy gondolom, hogy jó csapatunk van, és képesek vagyunk bárkit legyőzni. Nagyon bízom magunkban, hiszek a minél jobb szereplésben. A szurkolóink mindig biztos támaszaink, így velük sikerül kiharcolni a továbbjutást

- nyilatkozta a klubnak a horvát jobbszélső.

 

Bánhidi Bence halálcsoportnak titulálta a beosztást

Itt minden csapat erős, de most rendesen belehúztunk, hiszen a Bajnokok Ligájában meghatározó szerepet betöltő csapatokkal kerültünk egy csoportba. Ezt nevezhetjük halálcsoportnak is, hiszen itt minden meccs nyílt lesz. Ez van, ez nem kívánságműsor, célunk a továbbjutás kiharcolása, az, hogy szerezzünk minél több győzelmet, minél több pontot. Röviden összefoglalva: izgalmas BL-szezon vár átalakuló csapatunkra

- hangzott el a csapatkapitánytól a klubnak adott interjúban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.