Sport

Ádám Martin a mémekről: Én így születtem, ilyen testalkatom van, ezen nem tudok változtatni

Ádám Martin a mémekről: Én így születtem, ilyen testalkatom van, ezen nem tudok változtatni

2024. június 16., vasárnap
Ádám Martin a mémekről: Én így születtem, ilyen testalkatom van, ezen nem tudok változtatni

A magyar válogatott Svájc ellen elszenvedett 3–1-es vereség másnapján is sajtótájékoztató tartott, Ádám Martin válaszolt az újságírók kérdéseire.

Fotó: Illyés Tibor

 

A Svájc elleni mérkőzés 79. percében pályára lépő csatár a topfutballban némileg szokatlan testalkata miatt a meccs után számos poszt és mém témája volt: a nemzetközi futballvilág némi humorral, élcelődéssel csodálkozott rá a magyar válogatott 9-esére.

Többek között a francia L’Équipe is címlapján foglalkozik Ádám Martinnal.

 

Ezzel kapcsolatban hangzott el az első kérdés, de a forráskúti támadó rövidre zárta a témát:

Természetesen egy-kettő eljut hozzám, jókat szoktam rajta röhögni. Én így születtem, ilyen testalkatom van, azt nem mondom, hogy ekkora voltam, amikor megszülettem, de van egy alap adottságom, fizimiskám, genetikám, ezen változtatni nem tudok. Ennyit foglalkoztam vele

 – reagált.

Egy későbbi kérdésre reagálva azt mondta, ha a németek ellen győztes gólt rúgna, az nem azért lenne, mert felpaprikázzák ezek a mémek. 

Ennyivel rövidre is zárnám.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Ádám Martin kitért az első Eb-meccsére is:

Nem vagyok egy betojós gyerek, ezért nem voltam megilletődve az első Eb-meccsemen, de azért nyilván más volt, mint egy klubmeccs vagy egy Nemzetek Ligája-találkozó. Bennem is volt egy kis izgulás, de ez normális, elvégre egy ilyen torna teljesen más, itt háromszor kilencven perc van arra, hogy továbbjuttasd a hazádat.

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 18 órától a házigazda németekkel játszik.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.